Negocieri cu țipete pentru noul Executiv. Ciucă: Am finalizat programul de guvernare şi acordul politic

Negocieri cu țipete pentru noul Executiv. Ciucă: Am finalizat programul de guvernare şi acordul politic

Nicolae Ciucă, propunerea de premier a liberalilor, a anunțat sâmbătă seară, după negocierile dintre PNL, PSD și UDMR, că a fost "finalizat  99,99% programul de guvernare" și acordul politic. 

"Am finalizat programul de guvernare 99,99% acum se reciteşte, am finalizat acordul politic, am finalizat partea de conţinut a Guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD, una cu premier PNL", a declarat Nicolae Ciucă la ieșirea de la negocierile dintre cele trei partide.

"Urmează ca mâine să ne revedem şi să continuăm negocierile pe celelalte capitole, este vorba de a-l revedea, a face corecţiile necesare", a mai afirmat Ciucă, conform News.ro.  

Conform acestuia, cele trei partide au decis ca Secția Specială (SIIJ) să fie desființată până pe 31 martie 2022, după care se va înființa o nouă structură care să respecte decizia Curții de Justiție a UE și MCV. Acesta a afirmat și că s-a ajuns la un acord cu privire la împărţirea portofoliilor.

"Nu mai sunt ministere disputate, în acest moment nu vi le pot spune până în momentul în care nu avem o decizie. (...) Dacă rămâne dezvoltarea la UDMR... rămâne în coaliţie, exact cum v-am comunicat şi ieri, cu toate partidele care au fost astăzi la negocieri şi continutul pe ministere la nivelul guvernului va fi comunicat. Nu avem niciun minister în dispută în momentul de faţă", a adăugat Nicolae Ciucă, evitând să detalieze ce ministere revin fiecărui partid. 

Nicolae Ciucă a menţionat de asemenea, răspunzând unei întrebări, că nu vor fi modificate taxele, subliniind că impozitarea cu zece procente a pensiilor mari se va face în cazul celor cu un cuantum de peste 4.000 de lei.

Şedinţa de sâmbătă a fost una extrem de tensionată. Din sala în care au avut loc discuţiile s-au auzit ţipetele preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, dar şi liderii PNL Gheorghe Flutur şi Rareş Bogdan ridicând tonul.

Comenteaza