”Mult succes elevilor care încep astăzi un nou an școlar!”

”Mult succes elevilor care încep astăzi un nou an școlar!”

Liderii PRO România Cluj transmit un mesaj de încurajare pentru părinți și cadre didactice la începutul anului școlar, dar în același timp condamnă modul în care autoritățile publice au gestionat acest moment deosebit de important și sensibil, având în vedere pandemia de coronavirus.

”Mult succes elevilor care încep astăzi un nou an școlar! Să aveți un an plin de reușite, să-i urmați cu încredere pe cei demni de admirat și să ascultați de sfaturile părinților și ale profesorilor!

Un gând bun profesorilor pentru eforturile organizatorice depuse ca anul școlar să decurgă cât mai aproape de normalitate și pentru dedicarea de care dau dovadă față de tânăra generație!

Părinților le dorim cât mai puține emoții și încercări, să aibă copii de care să fie mândri!”, transmite Dan Codrean, candidatul PRO România la Primăria Cluj-Napoca.

Remus Lăpușan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Cluj, completează:

”Începutul anului școlar, pe lângă emoția reîntâlnirii cu colegii, se asociază întotdeauna cu culorile toamnei. În acest an, începutul se mai asociază și cu preocuparea firească privind prevenirea infectării cu coronavirus.

Din nefericire, anul acesta, prima zi de școală este marcată și de lipsa de profesionalism dovedită de conducerea Ministerului Educației. Cu doar trei zile înainte să înceapă școala, Ministerul Educației publică regulile de predare online și anunță că “este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală”. Mai mult, doamna ministru al educației face declarații descurajante pentru noi toți, dovedind lipsă de raționament, precum și necunoașterea legislației în vigoare: “În fiecare an, în fiecare unitate de învățământ se stabilește un orar. Când vine partea aceasta de iarnă, are un program de iarnă. Ce se întâmplă, se micșorează ora. Deci are unitatea de învățământ libertatea toată de a micșora orele.” Oare ce vrea să spună Monica Anisie?! Credem că ar fi momentul unei demisii de onoare …”

”Speranțele noastre de mai bine se îndreaptă spre familie și școală, spre elevi, profesori și părinți! Să avem cu toții un an școlar lipsit de evenimente nedorite, cu sănătate și rezultate cât mai bune la învățătură!”, încheie Remus Lăpușan.

Comenteaza