Moțiunea PSD – NU doar o găselniță de imagine | Editorial Rareș Bogdan

Moțiunea PSD – NU doar o găselniță de imagine | Editorial Rareș Bogdan

"Căpușele nu concep ca ditamai bănetul să fie administrat de o putere de dreapta, când ar putea fi direcționat către buzunarele largi ale unor grupuri de interese", scrie europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, într-un editorial pe tema moțiunii de cenzură anunțată de PSD.

"Unul dintre argumentele folosite de anumiți comunicatori ai PSD pentru a demonstra că social-democrații actuali nu mai sunt cei de odinioară, când îi zăreai cu mâna până la cot în banul public, este acela că din România nu mai este nimic de furat.

Adicătelea din spuma mării s-ar fi ivit o generație de șefi pesediști curați ca lacrima, cu preocupări civice, orientați către binele poporului, a căror unică rațiune de a fi este prosperitatea comunităților.

…Da, să mori de râs!! Asistăm la un facelift destinat receptorului nerod. S-a trecut la mărturisirea erorilor din tinerețe, mizându-se pe zicala „greșeala recunoscută este pe jumătate iertată”, pentru a nu mai fi nimeni acuzat că neagă evidența.

Astfel, cu un element real (furtul de stat, în timpul guvernărilor de stânga) și unul imaginar (face, dregem, căci PNL a adus pandemia), PSD se străduiește să amețească electoratul.

Care ar fi motivul pentru care atleți ai comunicării PSD ar face sprinturi cu destoinicia lui Usain Bolt și ar repeta niște argumente care, dacă ar fi crezute (noroc că nu sunt!), ar arăta că poporul român are inteligența unei radiere?

Ca de obicei când se întâmplă din astea în tabăra social-democrată, trebuie aplicat principiul „urmărește banii”. Și despre ce bani s-a discutat recent și se discută suficient de mult încât să fie limpede că sunt o miză colosală? Cumva despre cele 80 de miliarde de euro pe care România îi va primi din bugetul multianual 2021-2027 și pentru redresare economică? Bingo!

Orice cetățean care dorește să afle adevărul are la îndemână un instrument eficient. Este suficient să semneze o adeziune la cea mai mărginașă organizație a PSD, să dea din cap admirativ auzind părerea șefului filialei despre fotbal și irigații, să participe cu slugărnicie la câteva ședințe și se va apropia de cel mai fierbinte subiect. Iar acesta se învârte în jurul sintagmei „vine banul gros”.

Acesta este motivul real pentru care Marcel Ciolacu anunță că dorește să demoleze Guvernul PNL. Căpușele nu concep ca ditamai bănetul să fie administrat de o putere de dreapta, când ar putea fi direcționat către buzunarele largi ale unor grupuri de interese.

Este adevărat că președintele social-democraților are nevoie ca de aer să arate că este un lider real, să-și maximizeze puterea! Un exercițiu de imagine n-are cum să strice, mai ales acum, când tot mai mute grupuri politico-financiare rod serios, ca niște molii, blana de oaie trasă peste coiotul gras. Cei care afirmă că PSD nu dorește, în realitate, să preia puterea, au a face doar un pas în spate, pentru a privi întreg tabloul.

Cu orice risc, PSD dorește să fie cel care-și arogă meritele administrării a 80 de miliarde de euro. Vor spune unii că este imposibil de confiscat, mediatic și material, subiectul banilor europeni, de vreme ce actorul principal, în această chestiune, a fost președintele Klaus Iohannis. Ei bine, planul nu e făcut pe câteva luni, ci pe două mandate.

Poza noua 31.07.2020 Când se va inaugura un șantier pentru un drum făcut din bani europeni, PSD va ignora detaliul în fața cetățenilor din localitățile beneficiare ale acestei infrastructuri, arogându-și toate meritele aducerii fondurilor. Iar pe baza unor rezultate palpabile, când va termina drumul, va putea face planuri politice pe mai departe. Iar astfel, va încerca să-și spele imaginea de partid corupt.

Dar chiar poate crede cineva normal la cap că un criminal în serie își poate schimba atitudinea atât de mult încât să poată candida cu succes la Premiul Nobel pentru Pace?", a scris Rareș Bogdan, într-un editorial publicat inițial în Evenimentul Zilei.

Comenteaza