Miting fără Boc la Cluj. Primarul e cu Băsescu la București FOTO / VIDEO

Miting fără Boc la Cluj. Primarul e cu Băsescu la București FOTO / VIDEO
Câteva mii de persoane participă sâmbătă dimineaţa la un miting şi un marş de protest organizat de PDL împotriva guvernării USL. Organizatorii spun că în piaţa "Lucian Blaga" unde are loc mitingul se numără 25.000 de persoane, dar asistenţa e mai puţin de jumătate. La miting au venit şefi ai partidului - preşedintele Vasile Blaga, europarlamentarii Monica Macovei şi Rareş Niculescu, Theodor Stolojan, Liviu Negoiţă, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur şi Cătălin Predoiu- acesta din urmă fiind candidatul partidului la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Participanţii la miting au venit din mai multe judeţe din ţară - aceştia au arborat pancarte pe care şi-au trecut judeţele din care vin - Suceava, Brăila, Satu Mare, Mureş, Iaşi, Bihor, Mehedinţi, Sălaj sau Olt - şi au agitat steaguri şi bannere pe care au scris "Constituţia USL - raiul infractorilor", "PSD - cel mai mincinos guvern", "Miniştrii USL, spaima puşcăriilor" sau "PSD taxe şi minciuni".

Înainte de discursurile programate la miting, manifestanţii au asistat la un spectacol folcloric susţinut de Dumitru Fărcaş şi Aurel Tămaş - pentru primul din acesta piaţa "Lucian Blaga" e familiară: a fost directorul Casei de Cultură a Studenţilor iar acum sala de spectacole a instituţiei îi poartă numele.

Amfitrion a fost Traian Ungureanu, care i-a invitat pe mai mulţi dintre cei aflaţi în spatele său pe scenă - Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Monica Macovei, Andreea Paul sau Vasile Blaga - să se adreseze mulţimii. Fiecare dintre aceştia, fără excepţie, a invocat numărul mare de participanţi, despre care Ungureanu a anunţat că se ridică la 25.000 de persoane. "Şi acolo e plin, şi dincolo strada e plină, astăzi oraşul e portocaliu!", a spus Stolojan (vezi mai jos un scurt fragment din discursul său: ).


Amfitrionul Ungureanu a chemat la scenă şi "grupul primarilor ardeleni", aşa cum i-a numit el - ca membru în PDL, în grup ar fi trebuit să se afle şi primarul oraşului-gazdă, Emil Boc. În schimb, au luat cuvântul Mircea Hava din Alba Iulia, Gheorghe Falcă din Arad şi Dorin Florea din Târgu Mureş. Boc, fostul lider al partidului, este absent de la miting, declarând că va participa azi, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea de la Bucureşti a Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP), conform Mediafax. Boc a anunţat recent că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că poate avea o contribuţie la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.

După discursurile care au durat aproape o oră Blaga a anunţat că manifestanţii pornesc într-un marş din piaţă spre Instituţia Prefectului, pentru a-i înmâna prefectului Gheorghe Vuşcan, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, un dosar în care au notat neajunsurile guvernării USL. În faţa instituţiei, însă, reprezentanţii partidului nu au fost lăsaţi să intre în clădire iar preşedintele PDL, Daniel Buda, s-a văzut nevoit să se rezume la o discuţie cu ofiţerul de serviciu care asigura paza clădirii.

Întrebat de mediafax la sosirea la dezbaterea FMP, ce părere are despre mitingul de protest organizat de PDL la Cluj, Băsescu a spus: "E binevenit. Orice protest împotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, dacă ăsta e subiectul, este binevenit".

Comenteaza