Mircea Abrudean: "Aderarea României la OCDE este următorul obiectiv major de țară al României după aderarea la Uniunea Europeană"

Mircea Abrudean: "Aderarea României la OCDE este următorul obiectiv major de țară al României după aderarea la Uniunea Europeană"
Premierul Marcel Ciolacu, secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, și secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, la lansarea Studiului Economic 2024 pentru România

Secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, la lansarea Studiului Economic 2024 pentru România, elaborat de OCDE.

Studiul Economic 2024 pentru România, elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a fost lansat, marți, la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a secretarului general al OCDE, Mathias Cormann.

La eveniment a fost prezent secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, alături de oficiali români, membri ai Executivului și altor instituții din administrația publică centrală, parlamentari, membri ai Comitetului Național pentru Aderarea României la OCDE, precum și reprezentanți ai mediului de business, academic, ai sindicatelor și societății civile.

"Aderarea României la OCDE este următorul obiectiv major de țară al României după aderarea la Uniunea Europeană. Studiul economic al României 2024 reprezintă un element cheie pentru procesul de aderare la OCDE, reflectând în mod obiectiv progresele realizate în ultimii doi ani și alinierea graduală la standardele Organizației, stabilite pentru economiile de elită la nivel mondial. România este pe deplin angajată să respecte recomandările Studiului, iar instituțiile și autoritățile publice vizate de acesta vor fi implicate în implementarea recomandărilor finale", a declarat Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului.

Studiile economice ale OCDE sunt elaborate o dată la doi ani și vizează economiile statelor membre OCDE, statelor partenere și celor candidate.

"Suntem pe deplin angajați să respectăm recomandările Studiului în implementarea tuturor recomandărilor finale și mergem înainte, cu încredere", a mai spus Mircea Abrudean.

Secretariatul General al Guvernului alături de Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de aderare al României la OCDE.

În data de 16 ianuarie 2024, România a fost invitată să participe la reuniunea Comitetului pentru Evaluare Economică și Dezvoltare privind Studiul economic al României 2024 care s-a desfășurat la Paris, unde s-au discutat aspectele din cadrul fiecărui capitol din studiu și progresele înregistrate față de studiul precedent din 2022.

Comenteaza