Ministrul Oros: „Se va modifica legea rentei viagere agricole” / „Peste tot am dat ca exemplu conceptul Produs de Cluj”

Ministrul Oros: „Se va modifica legea rentei viagere agricole” / „Peste tot am dat ca exemplu conceptul Produs de Cluj”
| Foto: Facebook.com/nechitaadrianoros

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a vorbit despre programul de guvernare al PNL privind Politica agricolă și de dezvoltare rurală.

Adrian Oros a anunțat că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

„Trebuie să modificăm puțin renta viageră în așa fel încât cei care nu doresc să lucreze pământul, fie îl vând, fie îl dau altora, să beneficieze de această rentă viageră”, a declarat ministrul agriculturii, duminică, într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca.

Acesta a mai vorbit și despre importanța piețelor locale.

 „O prioritate importantă este dezvoltarea piețelor locale. Această piață a ieșit în evidență mai ales în timpul stării de urgență, fiind destul de firavă la noi în țară. Avem obligația să o consolidăm și să o finanțăm. Aici vrem să încurajăm și asocierea între fermieri și unitățile administrativ teritoriale.

Peste tot am dat exemplul ce se întâmplă la Cluj, conceptul Produs de Cluj. Pe lângă eforturile ce le face Ministerul Agriculturii, Consiliile Județene și Primăriile au obligația și pot să participe la promovarea producătorilor locali. Fiecare brand local trebuie să fie promovat”, a precizat Adrian Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a afirmat că trebuie să se asigure schimbul de generații în agricultură.

„Structura populației, dar și a fermerilor ne arată că cei care activează nu sunt foarte tineri. Aici am făcut câteva lucruri. Pe de o parte, în viitorul exercițiu bugetar, măsura aceasta de instalare a tinerilor fermieri, am bugetat-o cu 520 de milioane de euro. Pe de altă parte, vom monitoriza foarte atent toți beneficiarii acestei măsuri. Și cei din diaspora vor avea posibilitatea să accese aceste fonduri”, a explicat Oros.

loading...
Comenteaza