Mesajul lui Rareș Bogdan de Ziua Europei: „La mulți ani celui mai puternic soldat al apărării democrației!”

Mesajul lui Rareș Bogdan de Ziua Europei: „La mulți ani celui mai puternic soldat al apărării democrației!”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Ziua Europei este organizată anual la 9 mai pentru a sărbători pacea și unitatea în Europa, dar și pentru a marca aniversarea semnării declarației Schuman.

Europarlamentarul liberal a transmis un mesaj de „la mulți ani” pe pagina sa de Facebook, în care a comparat Europa cu un vin vechi care păstrează în arhitectura sa bucuria culegătorilor.

La mulți ani, draga noastră Europa! La mulți ani, venerabilă doamnă a rafinamentului, tot mai prețios datorită rarității pe acest pământ dificil! La mulți ani celui mai puternic soldat al apărării democrației! La mulți ani, tărâm al valorilor tradiționale, al dialogului, al căutării soluțiilor pentru o pace durabilă!

La mulți ani celui mai generos proiect din istoria omenirii! La mulți ani, Europa, casa noastră milenară, leagăn al civilizației! Ești un vin vechi care păstrează în arhitectura sa bucuria culegătorilor, o simfonie gingașă, dar puternică, precum degetele violoniștilor! La mulți ani, copil fantastic al evoluției gândirii! La mulți ani, Europa supremă, Europa totală!”, a transmis Rareș Bogdan.

Poza noua 07.08.2018

Data de 9 mai marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Comenteaza