Mesajele aleşilor clujeni de Ziua Naţională

Mesajele aleşilor clujeni de Ziua Naţională
De Ziua Naţională a României, mai mulţi parlamentari clujeni au postat mesaje pe reţelele de socializare.

ZIUA de CLUJ vă arată mesajele transmise de mai mulţi parlamentari de Cluj de 1 decembrie, Ziua Naţională a României

Daniel Buda: Trebuie să construim o Românie demnă și prosperă

"La mulți ani, români din țară și de pretutindeni!
Ziua de astăzi trebuie să ne încarce cu sentimente de profundă afecțiune față de națiunea noastră dar, în același timp, trebuie să ne trezească respectul față de toți eroii care, prin lupta lor și prin sângele vârsat pe câmpurile de luptă, au făcut România unită. O Românie față de care noi toți trebuie să fim responsabili, să o apărăm, să îi păstrăm integritatea teritorială, așa cum ne-au dat-o înaintașii noștri.
În același timp, trebuie să construim o Românie demnă și prosperă, capabilă să ofere suficiente oportunități astfel încât să își țină cetățenii acasă.
La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!", a postat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul clujean Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

Horia Nasra: La o sută de ani de la Marea Unire trebuie să oprim războiul politic

"1 decembrie nu este doar despre poze de profil cu ii şi tricolor fixat din aplicaţie. 1 decembrie nu este doar despre o paradă politică cu aromă patriotardă. 1 decembrie nu se sărbătoreşte doar o singură dată într-un an.
(...)
La o sută de ani de la Marea Unire trebuie să oprim războiul politic care zilnic ne înverşunează şi omoară tot ce este românesc în absenţa unui nou proiect de ţară. Prea multă tensiune, prea mult război civil politic, prea puţine evenimente care ne apropie şi prea multe gloanţe oarbe care ne separă. La o sută de ani de la Marea Unire trebuie să amintim în fiecare zi a anului CENTENAR ce înseamnă să fii român, indiferent de regiune, etnie sau confesiune", a scris deputatul PSD de Cluj Horia Nasra pe Facebook şi într-un comentariu pe adevarul.ro.

Cornel Itu: Noi suntem urmașii apărători ai idealului de unitate și mândrie românească

"Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. România întregită s-a realizat într-un context istoric deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică, prin adunări cu caracter reprezentativ: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu țara-mamă.
Marea Unire a fost rezultatul aspirațiilor tuturor romanilor de a trăi într-un singur stat, a fost rodul luptei poporului roman pentru unitate. (...)
Astăzi, stimați colegi, noi avem o datorie la fel de importantă, deoarece noi suntem urmașii apărători ai idealului de unitate și mandrie romanească.
La mulți ani, Romania! La mulți ani, dragi romani!"

Vasile Ilea: Astăzi ar trebui să avem parte de ziua în care să hrănim inclusiv capra vecinului

"(...) Astăzi ar trebui să avem parte de ziua în care orgoliile și ura să părăsească orice suflet românesc, ziua în care să fim pozitivi, ziua în care să ne iubim aproapele, ziua în care (încerc firav o glumă) să hrănim inclusiv capra vecinului.
Sunt foarte multe de spus, însă sunt și mai multe de trăit, de simțit românește. Îmi doresc pentru fiecare dintre noi, măcar azi, să fim români, indiferent unde ne-am afla acum.
La mulți ani, prieteni! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România! La mulți ani, Române!", a scris, printre altele, senatorul PSD de Cluj Vasile , pe pagina sa de pe aceeaşi reţea de socializare.

Emanuel Ungureanu: Este cumplit de trist că nu ne-am dovedit în stare ca țară să ne îngrijim copiii în România

"Plec la Madrid împreună cu medicul pediatru Andreea Rachisan.
Vom petrece ziua națională a României împreună cu Răzvan și Cosmin, doi copii dependenți de dializă din Cluj îngrijiți într-o clinică specializată din capitala Spaniei.
Este cumplit de trist că nu ne-am dovedit în stare ca țară să ne îngrijim copiii în România.
"Nu avem de toate."
Nu avem aproape nimic din ce ne trebuie pentru copii noștri bolnavi.
Statul român cheltuie 140 de milioane de euro pe an pentru tratamentele concetățenilor noștri bolnavi care sunt forțați de mizeria din spitale și lipsa de resurse să plece în afara țării.
Dacă vrem o țară ca afară trebuie să luptăm zilnic pentru asta, fiecare după puterile lui", a fost mesajul postat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, în care a anunţat că va petrece Ziua Naţională a României într-o clinică din Madrid.

Mihai Goţiu: Îmi doresc o Românie schimbată

"LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! De ziua ta, de ziua noastră, îmi doresc o Românie schimbată, o Românie cu cetățeni activi, implicați, o Românie cu un Parlament în care reprezentanții țării să se gândească, în primul rând, la cei pe care ar trebui să-i reprezinte, nu doar la grupul restrâns din care fac parte.
Pentru a avea toate acestea depinde doar de noi, atât a celor care suntem, acum, în Parlament, cât și de fiecare dintre voi - de cât sunteți dispuși să vă implicați și să susțineți schimbarea.
Vă doresc o zi frumoasă astăzi, apoi un an în care fiecare să facem tot ce depinde de noi pentru ca 1 Decembrie 2018 să fie o sărbătoare de cel puțin de o sută de ori mai senină. LA MULȚI ANI!", a postat senatorul USR de Cluj Mihai Goţiu de Ziua Naţională.

 

 

Comenteaza