Marko Bela: „Nu suntem în situaţia de a spune că trecem în opoziţie, dar se poate ajunge chiar în scurt timp”

Marko Bela: „Nu suntem în situaţia de a spune că trecem în opoziţie, dar se poate ajunge chiar în scurt timp”
Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Marko Bela (foto), vicepremier al României, a precizat astăzi la Târgu-Mureş, că formaţiunea pe care o conduce nu este în situaţia de a spune că trece în opoziţie dar a admis că se poate ajunge la aşa ceva, chiar "în scurt timp".
"> "Cred că încă nu suntem în situaţia să spunem că trecem în opoziţie. Se poate ajunge chiar în timp scurt, dar acum suntem în situaţia de a guverna, bine sau prost. (...)”, a precizat liderul UDMR.

Conform lui Marko Bela, pot fi formulate critici şi la adresa UDMR, dar schimbarea din sânul partenerilor de guvernare (PDL) este una drastică, de la „formaţiune cu disciplină militară, la derivă”.

„Şi în legătură cu propria noastră activitate putem formula critici. Dar partenerii de coaliţie, în jumătate de an au făcut o cale uimitoare de la formaţiune cu disciplină militară, la derivă. Nu este treaba noastră să urmărim disputele din alte partide, cât timp nu influenţează activitatea din Parlament. Însă deriva permanentă, îndoielile, retragerile, voturile proaste - vedeţi numai ce a fost în ultimele zile - nu le putem accepta”, a specificat vicpremierul României.

Conform Mediafax, declaraţiile redate au fost făcute de Marko Bela la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu-Mureş.

Comenteaza