Lupta pentru postul de viceprimar. Cine pe cine susţine în UDMR (surse)

Lupta pentru postul de viceprimar. Cine pe cine susţine în UDMR (surse)
Horvath Anna şi-a dat demisia, iar UDMR caută un nou viceprimar. Două persoane au fost propuse în interiorul organizaţiei.

Clujul a rămas cu un singur viceprimar, după ce, pe 21 martie, Horvath Anna şi-a înaintat demisia. Aşa cum se ştie, şefa UDMR Cluj-Napoca este implicată într-un proces de corupţie. Uniunea caută acum un înlocuitor, în contextul în care una dintre funcţiile de viceprimar îi revine. 

Sursele ZIUA de CLUJ susţin că sunt două persoane care au fost propuse pentru această poziţie: Olah Emese, membru în Consiliul Local, şi Kinizsi Zoltan, care ar urma să intre în deliberativ pe locul lăsat liber de deputatul Csoma Botond. Decizia va fi luată în zilele următoare, probabil la finalul acestei săptămâni, într-o şedinţă comună a organizaţiei municipale UDMR şi a Consiliului permanent judeţean.

Olah, susţinută de Csoma

Olah Emese este consilier local pentru al doilea mandat consecutiv. Ea este de profesie avocat şi are un cabinet pe Calea Dorobanţilor. Olah este susţinută pentru alegerea ca viceprimar de către liderul judeţean al UDMR, Csoma Botond.

„Nu este o decizie foarte uşor de luat, pentru că ar trebui să mă suspend din avocatură. Dacă interesul organizaţiei o cere, nu am altă opţiune decât să mă supun. Financiar nu este foarte rentabil, dar mi-ar plăcea să pot ajuta comunitatea", a declarat consilierul local, pentru ZIUA de CLUJ.

Potrivit declaraţiei sale de avere din 2016, Olah Emese deţine un apartament şi o parcelă de teren în Floreşti, un autoturism Opel Astra şi o motocicletă Suzuki Marauder, respectiv depozite în bănci de 28.000 de euro şi 21.000 de lei. Între 2010 şi 2015, ea a obţinut, prin atribuire directă, contracte de asistenţă juridică la trei primării cu edili şefi UDMR: Suatu, Mociu şi Izvorul Crişului.

Kinizsi, susţinut de Horvath

În presă a apărut informaţia că o soluţie pentru postul de viceprimar ar fi Gergely Balazs, ex-PPMT, organizatorul Zilelor Culturale Maghiare. În realitate, contracandidatul intern al avocatei Olah Emese este Kinizsi Zoltan. Acesta este susţinut de viceprimarul demisionar, Horvath Anna, care păstrează destulă influenţă în partid şi este, în continuare, lider al organizaţiei municipale.

Kinizsi, vicepreşedinte al UDMR Cluj-Napoca, a fost inspector în primărie, iar acum este director adjunct al societăţii Sala Polivalentă SA şi membru în consiliul de administraţie al Agro Transilvania. El este asociat unic şi administrator al societăţii Panzer Distribution.

„Nu doresc să comentez aceste zvonuri. Cu mine nu a discutat nimeni. Trebuie să se întrunească forul de conducere şi vom vedea atunci. Deocamdată este prematur să vorbim", a spus Kinizsi Zoltan. Potrivit declaraţiei de avere, acesta are un autovehicul Nissan X-Trail.

Ca să poată deveni viceprimar, omul Annei Horvath trebuie să intre în Consiliul Local. Există un loc liber, lăsat chiar de Csoma Botond, în momentul alegerii sale în Camera Deputaţilor. Numai că următorul pe lista UDMR este Nistor Daniel, care, din informaţiile noastre, nu este atât de sigur că vrea să îi cedeze locul său lui Kinizsi, aflat pe poziţia imediat următoare, a şaptea.

Totul se va lămuri în şedinţa structurilor clujene ale UDMR şi încă destul de repede, pentru că noul viceprimar ar urma să fie ales în următoarea şedinţă de Consiliu Local, iar aceasta - în contextul sărbătorii Paştelui - va avea loc cel mai probabil în prima parte a lunii aprilie.

DECLARAŢIE

„Vom avea o şedinţă în care vom stabili numele propunerii de viceprimar, dar este o simplă speculaţie că ar exista două tabere. Nu este o decizie uşoară, trebuie luaţi în considerare mai mulţi factori. Vom vedea cine are experienţă, cine îşi asumă această funcţie. Dar nu există nicio falie, nici în organizaţia municipală, nici în cea judeţeană"
Csoma Botond, preşedinte UDMR Cluj

Comenteaza