Ludovic Orban, reacție la candidatura lui Emil Boc sau Florin Câțu la șefia PNL. "Oricine vrea să candideze poate să candideze"

Ludovic Orban, reacție la candidatura lui Emil Boc sau Florin Câțu la șefia PNL. "Oricine vrea să candideze poate să candideze"

Liderul liberal a promis că, indiferent de cine îi va fi adversar în lupta pentru președinția partidului, va exista o campanie corectă. Asta după ce Rareș Bogdan declarase că, pe lângă Ludovic Orban, există și alte soluții pentru PNL, nominalizându-i, printre alții, pe primarul Clujului, Emil Boc, și pe premierul Florin Cîțu.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, a declarat, luni, că Ludovic Orban va avea cu siguranţă un contracandidat "foarte puternic" pentru şefia partidului.

"Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat şi va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câştigătoare. (...) Suntem partid liberal, este normal să existe competiţie, cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-şi doreşte să existe un singur candidat, sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi. Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiţie directă, frumoasă cu Ludovic Orban şi cel mai bun dintre ei va câştiga. Este şi Florin Cîţu o opţiune, şi Emil Boc o opţiune, este şi Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, este şi Robert Sighiartău o opţiune, avem mai multe opţiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculaţie - voi intra pe poziţiile doi-trei în echipa câştigătoare", a afirmat Rareş Bogdan, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

În replică, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a spus că orice membru de partid poate candida 

"Oricine vrea să candideze poate să candideze. În PNL există democrație. Din punctul meu de vedere, dacă voi avea un contracandidat, îl asigur de o campanie corectă, pozitivă, spre binele partidului, care să nu vizeze candidatura colegului meu, ci care să vizeze proiectul meu pentru PNL și pentru România din următorii patru ani”, a spus Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Comenteaza