Liderul USR condamnă alianţa PSD-PNL-UDMR: „Un spectacol ridicol, nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul”

Liderul USR condamnă alianţa PSD-PNL-UDMR: „Un spectacol ridicol, nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul”
| Foto: news.ro

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că "spectacolul" oferit de alianţa PSD-PNL-UDMR este "ridicol şi iresponsabil", iar aceste partide "nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul de dedesubt".

"Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiaşi cozi. Şi o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâţia semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîţu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu ştim niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni", a scris Cioloş, miercuri, pe Facebook.

Dacian Cioloș susţine că liderul UDMR, Kelemen Hunor, "visează modificări constituţionale după model unguresc".

"De aproape o lună a intrat în scenă şi trupa PSD, cu aceleaşi 'modele' economice şi sociale de înglodare a bugetului de stat şi, bineînţeles, cu ochii mari căscaţi pe grămada de euro 'de la Bruxelles' pe care PSD-iştii şi-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza către suveicile care au ţinut timp de 30 de ani România în semimodernitate", a adăugat fostul premier.

Liderul USR subliniază că România are nevoie de un guvern, un program de guvernare şi de un buget.

"Ridicol şi iresponsabil acest spectacol oferit de alianţa PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-şi oglindesc unul într-altul propriile defecte şi care acum ne ţin pe toţi pe loc, pentru că nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul de dedesubt. Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral şi periculos care riscă să ţină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase. Iar pentru girul dat, preşedintele Iohannis este şi el cât se poate de vinovat, iresponsabil şi toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat.

Domnilor, avem nevoie de un guvern. Avem nevoie de un program de guvernare şi de un buget. De responsabili politici care să ne treacă prin iarnă şi prin pandemie. Nu aţi vrut oferta USR, deşi ea a fost gata acum o lună. Vă aşteptăm responsabili pe băncile opoziţiei, dar hotărâţi-vă mai repede ce şi cu cine vreţi să faceţi treabă", a afirmat liderul USR.

Comenteaza