Liderul PNL a anunțat când se va rupe alianța cu PSD: „Vom vedea care sunt rezultatele”

Liderul PNL a anunțat când se va rupe alianța cu PSD: „Vom vedea care sunt rezultatele”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că ruperea alianţei de guvernare cu PSD se va face la finalul anului electoral 2024, menţionând, totodată, că liberalii nu au un plan electoral comun cu social-democrații.

Întrebat la Digi 24, de preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, când va rupe alianţa de guvernare cu PSD, Ciucă a spus că acest lucru se va face "în momentul în care va fi încheiat anul electoral 2024".

"Vom vedea care sunt rezultatele şi, în baza rezultatelor, vom decide ce fel de coaliţie realizăm, pentru că, aşa cum arată lucrurile acum, este clar că va fi nevoie de o nouă asumare politică pentru constituirea unei coaliţii de guvernare şi a unei majorităţi parlamentare", a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă după europarlamentare există posibilitatea ca PNL să meargă împreună cu PSD la celelalte alegeri, liberalul a spus că nu există această variantă.

"Prin noi înşine înseamnă că strategia, planul de campanie şi direcţiile de acţiune ale Partidului Naţional Liberal vizează în toate fazele electorale din anul 2024. Vom merge pe cont propriu (la toate alegerile - n.r.)", a spus Ciucă, precizând că nu există nici varianta ca PNL şi PSD să meargă cu un candidat comun la prezidenţiale.

Potrivit lui Ciucă, "nu există acest plan sau această ipoteză la Partidul Naţional Liberal acum".

Întrebat dacă PNL va fi la guvernare cu PSD în toate campaniile electorale, Ciucă a spus: "Desigur, nu spun că va fi uşor, dar din moment ce ne-am asumat această responsabilitate, cum ar fi să ne ducem acum în faţa cetăţenilor să spunem: urmează alegerile şi noi nu mai guvernăm ţara? Că până la urmă aici se ajunge".

Fostul premier a mai spus că, dacă va primi de la partid sarcina, va candida la preşedinţie.

"Am spus şi spun şi acum: este o decizie a partidului care se va lua la momentul oportun şi, desigur, atunci va trebui să ţinem cont de toate aceste cifre care indică sau nu şansa pentru asumarea acestei responsabilităţi. Dacă va fi să primesc de la partid această sarcină, o voi face, şi dacă voi merita, bineînţeles", a adăugat Nicolae Ciucă.

Comenteaza