Liderii Opoziției, după moţiunea de cenzură: O zi tristă şi neagră pentru România. PSD devine "partid infracţional”

Liderii Opoziției, după moţiunea de cenzură: O zi tristă şi neagră pentru România. PSD devine "partid infracţional”

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan şi preşedintele USR, Dan Barna, au declarat după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat la votul plenului reunit, că este o zi tristă şi neagră pentru România, iar de la această dată PSD devine "partid infracţional".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Din acest moment, PSD devine un partid infracţional. Este o dată istorică tristă şi neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetăţenilor de asumare a guvernării şi de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentarilor pe care i-a avut astăzi în plen, îşi asumă faptul că este un partid corupt, care susţine explicit şi neechivoc corupţia şi un stat infracţional, aşa cum România devine prin Codurile penale. Avem informaţii că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnaţii penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înţelegem că Liviu Dragnea se pregăteşte să devină prim-ministru. Înţelegem că orice regulă de decenţă şi de respectare legii în România urmează să fie îndepărtată", a afirmat Dan Barna, după ce a fost anunţat rezultatul votului moţiunii de cenzură.

Acesta a anunţat că parlamentarii USR se vor alătura protestatarilor din faţa Parlamentului, care scandează împotriva Guvernului.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a spus că este o zi tristă pentru România, dar Opoziţia s-a întărit mai mult acum, fiind mai multe voturi la moţiunea de cenzură comparativ cu anii precedenţi.

"Este o zi tristă pentru România pentru că, am avut şansa să luptăm pentru o Românie europeană. Le mulţumesc tututor celor care au avut responsabilitatea să voteze aceasta moţiune. Astăzi cred ca este un moment care poate fi calificat în mai multe feluri. Opoziţia s-a întărit, nu foarte tare, aşa cum am sperat, însă este un număr de voturi mai mare decât la celelalte moţiuni de cenzură. În acelaşi timp am văzut ca reprezentanţilor puterii le este teamă, pentru că dacă nu le-ar fi fost teamă i-ar fi lăsat pe parlamentarii lor la vot", a declarat Turcan, la Parlament.

Moţiunea de cenzură prin care partidele Opoziţiei cereau demiterea Guvernului Dăncilă a picat miercuri la votul plenului reunit al Parlamentului. Au fost 166 de voturi pentru şi patru voturi împotrivă. Minimul necesar pentru a trece moţiunea în Legislativ era de 233 voturi pentru.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza