Video Liberalii clujeni exclud o posibilă alianță cu PSD la nivel local: „PNL este partidul care are capacitatea de a câștiga toate bătăliile din județ”

Liberalii clujeni exclud o posibilă alianță cu PSD la nivel local: „PNL este partidul care are capacitatea de a câștiga toate bătăliile din județ”
| Foto: Facebook.com/PNL Cluj

Informația conform căreia social-democrații și liberalii clujeni ar putea forma o alianță electorală, la alegerile locale din 9 iunie, a fost infirmată de către președintele PNL Cluj, Daniel Buda.

Consiliul Politic Naţional al PNL, întrunit duminică în şedinţă online, a aprobat alianţa electrorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare. Totodată, liderii coaliției au decis luni să aibă candidaturi comune în mai multe orașe mari care acum sunt conduse de primari USR. A apărut în spațiul public chiar și varianta unei alianțe PSD-PNL în județul Cluj.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost întrebat, la ZIUA LIVE, dacă au existat propuneri din partea social-democraților clujeni în acest sens.

Pentru subiectele politice, vă rog să vă consultați cu președintele organizației PNL Cluj. Eu sunt doar un primar doar simplu în exercițiu mandatului și îmi văd de treaba mea cât mai bine cu putință. Pentru asta m-au ales clujenii, cu asta mă ocup. De treburile politice se ocupă cei care conduc organizația. Din câte știu eu, la Cluj nu există primari USR, așa că nu știu de ce ar trebui să se facă alianță”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, susține că partidul său are capacitatea de a câștiga singur toate bătăliile electorale din județ.

Nu comentez discuțiile avute cu colegii de la PSD pe diverse paliere. Așa cum am mai spus: la Cluj, mergem fiecare singuri. Nu avem alianțe de încheiat. În ceea ce înseamnă alianțele la nivel național, s-au luat aceste decizii deoarece se dorește o maximizare a potențialului politic al alianței actuale pentru a avea câștig de cauză peste tot. Sunt calcule matematice care au fost făcute pe baza unor cercetări și studii sociologice. Concluziile au mers în direcția aceasta. Domnul Boc s-a exprimat corect. Nu avem ce alianță să facem la Cluj, pe considerentul că trebuie să batem pe cineva. Pe noi ne interesează să maximizăm potențialul politic la nivelul județului Cluj și să avem un scor de excepție așa cum ni l-am dorit întotdeauna. PNL este partidul care are capacitatea de a câștiga toate bătăliile din județul Cluj”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Comenteaza