Video Klaus Iohannis, videoconferință cu prefecții: "Măsurile luate au dat rezultate"

Klaus Iohannis, videoconferință cu prefecții: "Măsurile luate au dat rezultate"

Președintele Klaus Iohannis susține o videoconferință cu toți prefecții pentru a discuta despre gestionarea situației din țară privind pandemia cu COVID-19.

Klaus Iohannis discută cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19. Alături de președinte se află prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Pe primul loc pentru noi toți este sănătatea românilor. Însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin din două zone - prima zonă e zona de protecție. Sunt măsuri care au fost luate, din fericire, de câtva timp de Guvernul Orban. Al doilea pachet mare de măsuri se referă la mobilitate - trebuie să luăm măsurile adecvate, care se impun la momentul respectiv pentru a reduce mobilitatea.

Deja măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, care au dus la dezbateri de tot felul, deja dau primele rezultate. Cu siguranță ați observat că acum 3-4 săptămâni numărul de cazuri creștea foarte mult. Acum suntem deja în a treia săptămână când numărul maxim e de 10.000 și multe zile când numărul e sensibil sub 10.000. Avem primele confirmări că măsurile care s-au luat au dat rezultate", a spus Iohannis.

Comenteaza