Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: "Nu există niciun pic de rasism la Viktor Orban"

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: "Nu există niciun pic de rasism la Viktor Orban"
| Foto: https://stiriletransilvaniei.ro/

Premierul de extremă-dreapta al Ungariei Viktor Orban a atacat „amestecarea” raselor europene și non-europene şi a făcut propagandă pentru Rusia chiar din România, într-un discurs care a provocat imediat indignarea politicienilor europeni, dar nu şi a celor din ţara noastră. 

La Băile Tușnad, premierul maghiar Viktor Orban a afirmat, printre altele, că Occidentul a comis o greșeală, că politica sancțiunilor și înarmarea Ucrainei nu au dat rezultate, iar Rusia nu poate fi învinsă.

Ministerul ucrainean de externe a reacționat la comentariile făcute de prim-ministrul maghiar Viktor Orban în România. „Este un exemplu clasic al propagendei ruse”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Însă partidele din România nu au reacţionat decât la 4 zile de la declaraţia lui Orban în România. Mai mult, Kelemen Hunor, unul dintre membri partidelor din coaliţia de guvernare, nu consideră discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad ca fiind rasist sau rusofil. 

Președintele UDMR a declarat pentru site-ul maghiar Maszol, că declarațiile premierului ungar trebuie interpretate în context. El a subliniat că îl cunoaște personal pe Viktor Orban de ceva timp, așa că îndrăznește să spună că „nu există niciun pic de rasism în Orban”.

"Dacă scoți o propoziție din context, poți dovedi aproape orice despre oricine", a mai declarat Kelemen Hunor.

Referitor la faptul că președintele PSD Marcel Ciolacu a indicat că va discuta și despre discursul lui Viktor Orbán în coaliția guvernamentală, Hunor Kelemen a afirmat că, dacă vrea să-l pună pe ordinea de zi, nu există nicio piedică, întrucât oricare dintre liderii coaliției poate propune orice subiect politic.

Comenteaza