Junker nu vrea tratament preferențial pentru englezi după Brexit

Junker nu vrea tratament preferențial pentru englezi după Brexit
Uniunea Europeană (UE) trebuie să se asigure că Marea Britanie va fi, după Brexit, într-o situaţie mai dificilă decât acum, afirmă cancelarul Austriei, Christian Kern, în timp ce Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a avertizat că Londra nu trebuie să primească tratament preferenţial.

"Un membru al unui club trebuie să aibă condiţii mai bune decât cineva care nu este membru al acelui club; prietenii noştri britanici trebuie să fie conştienţi că din aceste negocieri nu va rezulta nimic altceva. Orice altceva ar fi o capitulare din partea Europei", a declarat cancelarul Austriei, citat de Bloomberg.

Juncker avertizează că guvernul Theresa May va încerca să facă promisiuni în anumite domenii - în industriile oţelului, telecomunicaţiilor sau uzinelor chimice - pentru a obţine acorduri bilaterale cu state ale UE şi a diviza procesul decizional european în negocierile pe tema Brexit. "Este în interesul nostru comun să nu existe astfel de aranjamente speciale", a subliniat Juncker.

Comenteaza