Iohannis: Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Acest val trei nu dispare de la sine

Iohannis: Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă. Acest val trei nu dispare de la sine
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că este "foarte îngrijorat" de cel de-al treilea val al pandemiei şi a afirmat că doar respectarea restricţiior şi vaccinarea pot limita răspândirea virusului.

"Trebuie să fim - și trebuie să fiu foarte sincer - acest val trei, fiindcă suntem în valul trei, nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinația acestor două vom trece și peste acest val trei. Încă o dată, sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă și fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie pentru vaccinare. Doar prin combinația acestor măsuri putem să trecem de pandemie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Dăbuleni, unde a participat la o acțiune de împădurire.

Întrebat dacă România ar putea ajunge la un nou lockdown, așa cum s-a ajuns în unele țări europene, președintele a răspuns că nu se dorește o carantină generală în România, dar se vor lua suplimentar măsuri și se vor impune restricții în zonele unde rata de infectare crește.

"Pentru România nu dorim o carantină națională, fiindcă nu rezolvă problema și nu e aceeași situație în fiecare localitate. Credem că măsurile generale, restricțiile generale sunt acum în vigoare și rămân în vigoare, iar acolo unde rata de infectare crește se vor lua suplimentar măsuri și se vor impune restricții cum sunt cele care probabil vor fi luate pentru București, cu limitarea circulației într-un fel în weekend. Însă ceea ce este foarte important (...) – trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm absolut toate măsurile care pot fi luate împreună cu producătorii de vaccinuri pentru a crește viteza de vaccinare", a mai spus Iohannis.

Comenteaza