Iohannis a semnat decretul de revocare al Ministrului Finanțelor. Premierul Cîțu asigură interimatul

Iohannis a semnat decretul de revocare al Ministrului Finanțelor. Premierul Cîțu asigură interimatul
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcţia de ministru de Finanţe a lui Alexandru Nazare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat joi decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a lui Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, şi decretul de desemnare a lui Florin-Vasile Cîţu ca interimar la Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a tramnsmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”.

„Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat. Totţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiaza”, a precizat Florin Cîţu.

Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii. „În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.

Comenteaza