Şi morţii dau semnături la Cluj-Napoca? Doar pe lista unui candidat la primărie

Şi morţii dau semnături la Cluj-Napoca? Doar pe lista unui candidat la primărie
| Foto: ziareromania.ro

Biroul Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca a descoperit pe lista de semnături a unui candidat semnături aparţinând unor persoane decedate, de la persoane care nu au domiciliul în Cluj-Napoca ori cu adresa incompletă sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

Pe lista de semnături a unui candidat la funcţia de primar al oraşului Cluj-Napoca au "semnat" şi persoane decedate. Reprezentaţii BEM Cluj-Napoca au declarat, miercuri, pentru Mediafax că lista cu semnături problemă a fost depusă de către Petru Mîndru, candidatul la funcţia de primar al oraşului din partea Partidului România Noastră.

La verificarea listei cu semnături s-au descoperit foarte multe documente de identitate cu serii eronate sau expirate, semn că ar fi provenit dintr-o bază de dată mai veche, semnături de la persoane decedate, persoane care nu domiciliază în Cluj-Napoca, persoane cu adresă incompletă sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

„Se mai observă că lista de susţinători pare a fi întocmită şi semnată de aceeaşi persoană”, arată reprezentanţii BEM.

Drept rezultat, candidatura lui Petru Mîndru a fost respinsă. Reprezentanţii partidelor în BEM Cluj-Napoca au propus ca în acest caz să se depună o plângere penală la Parchet.

Comenteaza