Guvernul Dăncilă a depus jurământul. Iohannis: Să înceteze "această ţopăială guvernamentală"

Guvernul Dăncilă a depus jurământul. Iohannis: Să înceteze
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, membrilor noului Cabinet, condus de Viorica Dăncilă, că speră că, odată cu al treilea Executiv propus de coaliţia PSD-ALDE, să înceteze "această ţopăială guvernamentală", despre care spune că anul trecut a dus la degradarea climatului social şi la o stare de spirit care nu este benefică unei societăţi.

După ce la nominalizarea Vioricăi Dăncilă a spus că dă o nouă şansă PSD, preşedintele Klaus Iohannis a transmis, la ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri, un mesaj extrem de dur la adresa PSD-ALDE, susţinând că trebuie să înceteze cu „ţopăiala guvernamentală" şi să ţină cont de semnalul românilor care au ieşit în stradă în semn de protest faţă de modificarea Legilor Justiţiei.Preşedintele României susţine un discurs după ceremonia de învestire a Guvernului Dăncilă:

Cele mai importante declaraţii ale lui Klaus Iohannis:

- La doar un an de la alegerile parlamentare am ajuns deja la ai treilea cabinet, după un dublu eşec. Nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii.

- Sper să înceteze şi această ţopăială guvernamentală.

- Este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei au venit în faţa românilor şi ceea ce se întâmplă acum.

- Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absenţă. Iar în Justiţie modificarea legilor a fost forţată.

- Există o linie roşie pe care guvernanţii nu trebuie să o depăşească. Coaliţia de la putere nu trebuie să ignore semnalul a sute de mii de români.

- Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluaţi, din start, şi factura guvernelor anterioare şi aveţi datoria să depuneţi tot efortul.

- S-a irosit prea mult timp, tocmai pentru că promisiunile din campania electorală privind bunăstarea cetăţenilor au fost uitate încă de la început.

- Lucrurile trebuie îndreptate urgent. Este anul în care celebrăm un moment unic în istoria naţiunii române. Este nevoie de coerenţă, de solidaritate, (...) pentru a trasa în primul rând direcţiile României viitoare.

- Cetăţenii aşteptă o direcţie clară, neechivocă, în acord cu dorinţa de întărire a statului de drept de sub ameninţarea corupţiei.

- Sunt lucruri pe care puterea politică nu a vrut sau nu a fost capabilă să le livreze până acum. Este responsabilitatea dumneavoastră să o faceţi. Vă doresc în acest sens mult succes.

 

Comenteaza