Gabriel Oprea: România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea premierului

Gabriel Oprea: România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea premierului
Vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, la Timişoara, că România nu trebuie să intre într-o criză politică prin schimbarea primului-ministru şi a Guvernului, adăugând că atunci când se va discuta moţiunea depusă de PNL în Parlament UNPR va susţine actuala guvernare.

 

 

Vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu doreşte să comenteze deciziile justiţiei în ceea ce-l priveşte pe primul-ministru Victor Ponta, însă el consideră că în România este nevoie de stabilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează situaţia politică a premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost audiat la DNA şi este urmărit penal, Gabriel Oprea a spus că România nu trebuie să intre într-o criză politică din acest motiv.

"Niciodată, sunt şi eu ofiţer de justiţie militară la bază, nu am comentat niciodată deciziile justiţiei în România şi nu trebuie să le comentăm. Eu am încredere în justiţie. Cred că în ultimul timp instituţiile statului s-au întărit, foarte bine că este aşa. Pe de altă parte, suntem parteneri în Guvern, întotdeauna am sprijinit guvernele din care facem parte, am sprijinit şi pe preşedintele României, credem că acest lucru aduce, mai ales într-o perioadă în care este un climat sensibil, aş putea spune complex şi complicat de securitate regională mai ales cu ce se întâmplă în Ucraina, cu ce se întâmplă în Franţa, eu cred că România nu trebuie să intre într-o criză politică şi cred că acest lucru, continuarea guvernării, aduce continuitate şi stabilitate politică României", a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a mai spus că susţine întărirea instituţiilor statului şi că DNA este "un etalon" în Europa.
"România este un stat sigur în momentul de faţă, este un stat care generează securitate şi stabilitate în regiune şi este respectată de partenerii noştri internaţionali. Suntem stat menbru NATO şi al UE şi este foarte important acest lucru. Da, sunt pentru întărirea instituţiilor statului, printre care şi DNA, despre care am spus că este un exemplu şi un etalon în momentul de faţă în Europa", a mai declarat Oprea.

Întrebat cum va vota UNPR, în Parlament, când se va discuta moţiunea depusă de PNL şi intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", Oprea a spus că va susţine actuala guvernare.

"Considerăm că dacă vom continua actuala guvernare ne va aduce stabilitate în România", a răspuns vicepremierul.

Întrebat, de asemenea, dacă se va duce, luni, la consultările de la Cotroceni, Oprea a răspuns afirmativ.

"Luni, la ora 18.00 voi merge cu domnul Ion Răducanu (deputat şi preşedintele UNPR Timiş - n.r.), mai ales că ne interesează tot ce înseamnă securitatea naţională. Am salutat faptul că domnul Iohannis şi-a început primul proiect cu 2% pentru armata română, spuneam de acest context de securitate, cu predictibilitate pe zece ani, ceea ce e important pentru securitatea naţională", a mai spus Oprea.

Gabriel Oprea, care este şi preşedintele UNPR, a participat, sâmbătă, la Timişoara la o şedinţă a partidului unde au participat lideri şi membrii ai partidului din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. În cadrul şedinţei a fost adoptată o rezoluţie privind susţinerea obiectivelor de interes naţional cuprinse în programul UNPR pentru perioada 2015-2016.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, PNL a depus, vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!". Moţiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.

 

 

Comenteaza