Funcţionar al Primăriei, acuzat de PSD că face campanie pentru PD-L

Funcţionar al Primăriei, acuzat de PSD că face campanie pentru PD-L
PSD Cluj a acuzat, marţi, un funcţionar al Primăriei clujene că a distribuit în cutiile poştale din zona centrală a municipiului scrisori electorale cu însemnele PDL şi fotografia lui Alin Tişe, candidatul acestui partid la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

"PSD Cluj constată cu surprindere că tocmai cei care aclamă respectarea legilor şi a Constituţiei României le încalcă cu bună ştiinţă. Un funcţionar al Primăriei Cluj-Napoca, Florin Moroşan, distribuia, luni, în cutiile poştale din zona centrală, scrisori electorale cu însemnele PDL şi fotografia lui Alin Tişe. Sfidând legea electorală, PDL încearcă să fure startul campaniei", se arată într-un comunicat de presă al PSD Cluj.

Potrivit documentului citat, campania electorală pentru alegerile locale va începe în data de 2 mai 2008.

"Cerem tuturor formaţiunilor politice angajate în cursa electorală repectarea legii şi a cetăţenilor. Numai astfel vom putea avea o campanie electorală civilizată", au subliniat liderii PSD Cluj.

Alin Tişe a declarat că înainte de a acuza PDL îi roagă pe reprezentanţii PSD să-l întrebe pe preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, de ce şi-a afişat fotografia sa pe panouri în întreg judeţul.

"Pe cei de la PSD nu i-a deranjat acest lucru. De aceea, vrem să explice prevederile legale privind regulile din campania electorală pentru toată lumea", a spus Tişe.

Şeful de campanie electorală al PNL Cluj, Liviu Miclăuş, a explicat, la rândul său, că panourile cu Marius Nicoară nu sunt electorale pentru că nu au sigla PNL şi nici nu conţin îndemnul de vot.

"Sunt doar panouri care promovează Consiliul Judeţean şi imaginea preşedintelui Consiliului Judeţean. Dacă Alin Tişe are ceva de reclamat, să o facă personal, nu prin intermediul PSD", a subliniat Miclăuş.

Comenteaza