Fostul premier despre asumarea răspunderii de către Guvernul Ponta: cu 70% în parlament aveau şi altă soluţie VIDEO

Fostul premier despre asumarea răspunderii de către Guvernul Ponta: cu 70% în parlament aveau şi altă soluţie VIDEO
Fostul premier Emil Boc consideră că Guvernul Ponta putea găsi o soluţie mai bună de prmulgare a Legii care priveşte retrocedările, în condiţiile în care actuala putere are o majoritate de 70% în parlament, iar pe de altă parte nu trece printr-o situaţie de criză.

"Amintiţi-vă ce era la gura domnului Ponta sau a puterii de astăzi când guvernul pe care l-am condus îşi prezenta vreo asumare în Parlament. L-aş invita doar să citească ce spunea atunci când ne asumam noi răspunderea şi să pună aceste fraze în plenul parlamentului şi să vadă ce spun. Repetă şi ei practica asumării pentru că au ajuns la concluzia că nu au altă cale. Din nefericire ei aveau altă cale, ei aveau 70% în Parlament, noi nu aveam această majoritate şi a trebuit să luăm măsuri dure de austeritate, motiv pentru care am apelat la asumarea răspunderii, dar când ai 70% majoritate în Parlament poate parcă o altă soluţie era mai bună", a precizat Emil Boc.

Actualul primar al Clujului a menţionat că nu respinge procedura asumării răspunderii, fiind constituţională, însă că aceasta trebuie utilizată "când ai o majoritate la limită şi ai nevoie urgentă de reglemenetarea unei situaţii de criză".

"Noi am îndeplinit amândouă condiţiile; eram şi în perioadă de criză, aveam şi o majoritate la limită. Când ai 70% majoritate, nu înţeleg de ce nu se merge prin Parlament. Dar asta e o decizie care ţine de Guvern", a adăugat Boc.

Premieul Victor Ponta a prezentat miercuri, în faţa plenului Parlamentului, proiectul de Lege de despăgubire al foştilor proprietari de imobile confiscate de regimul comunist, lege pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Reprezentanţii PDL au menţionat că vor contesta proiectul la Curtea Constituţională.

Comenteaza