Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu - studii de caz în avion pe oamenii lui Boc

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu - studii de caz în avion pe oamenii lui Boc
Funeriu, pe când făcea parte din guvernul Boc 2 | Foto: Soviani
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, face studii de caz în avion pe oamenii lui Boc
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, face studii de caz în avion pe oamenii lui Boc

Europarlamentarul Daniel Funeriu, ex-ministru al Educației, a discutat pe avionul de Chișinău cu mai mulți funcționari publici din Primăria Cluj-Napoca.   

“Să vă spun o întâmplare: acum câteva zile am nimerit în avion (Chişinău -Bucureşti) între două doamne şi un domn care aveau ceva responsabilități în Primăria Cluj şi care nu m-au recunoscut.

Vorbind cu cei trei am sesizat: interes, inteligență, rigoare, eleganță comportamentală, permanenta căutare de oportunități, rezistență la efort de gândire (l-am testat cu metode patentate de iritare a "adversarului"), deschidere, foarte informate, agilitate, chiar şi umor deştept.

Pe scurt, oameni cu care ai avea încredere şi plăcere să colaborezi. Către final, când una dintre ele m-a recunoscut, nu a avut nici comportamentul slugarnic şi nici comportamentul impertinent, ambele, după caz, tipice funcționarului. Chiar şi-a făcut echipă faină Emil Boc”, susține Funeriu.

Actualul europarlamentar, originar din Timișoara, a fugit de unul singur în Franța, în 1988, din România comunistă, la vârsta de 17 ani, după care a absolvit Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg și a fondat o echipă de cercetare la Universitatea Tehnică Munchen.

Acesta a activat în organizațiile politice PLD, PDL și PMP. El a fost ministru al educației  în perioada 2009-2012 (guvernul Boc 2), fiind precedat de Ecaterina Andronescu și succedat de clujeanul Cătălin Baba.

Comenteaza