Fițiu Avram (PMP): Bugetare participativă, dar ecologică

Fițiu Avram (PMP): Bugetare participativă, dar ecologică

O propunere venită de la candidatul PMP, Fiţiu Avram, este aceea de a adăuga proiectului de bugetare participativă  proiecte cu teme ecologice.

Prin cadrul acestuia vor putea fi susţinute de către clujeni anumite proiecte care să vizeze aspecte sociale sau care urmăresc îmbunătăţirea oraşului pe diferite segmente ținând cont de reducerea poluării în oraș.

O astfel de iniţiativă permite implicarea cetăţenilor în funcţionarea şi implementarea politicilor oraşului, îi încurajează să vină cu idei şi cu propuneri de proiecte verzi, şi să-şi spună părerea cu privire la măsurile luate.

Candidatul PMP vrea să încurajeze  participarea locuitorilor la dezvoltarea oraşului, la ecologizarea lui şi la îmbunătăţirea mediului de viaţă al clujenilor. În acest scop, deciziile cu privire la proiectele prin care se urmăresc aceste aspecte vor fi luate împreună cu cetăţenii, care vor fi invitaţi să se implice activ. Încurajând atitudinea civică şi interesul pentru ce se întâmplă în comunitate şi pentru măsurile care sunt luate, se intenţionează realizarea unui parteneriat fructuos între primărie şi cetăţeni.

În acest fel, locuitorii vor fi cei care stabilesc cum doresc să arate oraşul lor, cum preferă să funcţioneze dinamica acestuia, care sunt problemele cele mai relevante asupra cărora ar trebui să se orienteze primăria, etc. Acest proiect, afirmă candidatul PMP, va conduce la o schimbare pozitivă de atitudine a clujenilor, determinându-i să-şi aducă aportul şi susţinând responsabilitatea socială.

Propunerile de proiecte verzi venite din partea cetăţenilor vor fi analizate şi se va stabili dacă îndeplinesc criteriile necesare pentru a fi aplicate. Astfel, cei care îşi prezintă ideile de proiecte vor fi nevoiţi să argumenteze în ce mod, proiectele respective ar putea aduce nişte schimbări semnificative la nivelul municipiului Cluj-Npaoca.

Acest proiect face parte din programul politic al candidatului PMP pentru funcția de primar al oraşului nostru, Fiţiu Avram, care doreşte să conducă Cluj-Napoca la nivel de „capitală europeană verde” în 2024.

Comenteaza