Europarlamentarul Daniel Buda: „Rusia a trecut la un altfel de război și anume războiul foametei”

Europarlamentarul Daniel Buda: „Rusia a trecut la un altfel de război și anume războiul foametei”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Europarlamentarul clujean condamnă dur atacul rușilor asupra porturilor ucrainene din apropierea graniței cu România.

Potrivit lui Daniel Buda, atacurile au lovit depozitele de grâu și orz din zonă, iar securitatea alimentară este afectată în mod profund.

Rusia a trecut la un altfel de război și anume războiul foametei. Rusia a lansat un atac aerian cu drone deasupra Ucrainei, la Odesa, lovind depozitele de grâu și orz din zonă. Rachetele și dronele au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței dintre România și Ucraina.

Porturile Reni și Ismail, aflate pe malul estic al Dunării, au o importanță strategică majoră pentru România și economia sa. Ismail este cel mai mare port la Dunăre din Ucraina și totodată cel mai mare din Delta Dunării. Potrivit declarațiilor marinarilor români martori, aflați pe partea românească a Dunării, au fost identificate cel puțin 9 drone care au lovit infrastructura portuară a Ucrainei.

Condamn în mod ferm atacul Rusiei, care reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina ci și pentru România și securitatea noastră! De la începutul războiului, aceasta este cea mai apropiată lovitură de teritoriul României, o distanță de aproximativ 200 de metri, peste Dunăre de teritoriul României.

Securitatea alimentară e afectată în mod profund. În acest context forțele, nu doar la nivel european ci și la nivel mondial trebuie să concure în mod clar către cee ce înseamnă garantarea tranzitului cereale. În caz contrar, riscăm să avem de-a face cu fenomene migraționiste severe!

Mai mult decât atât, Rusia demonstrează, prin aceste atacuri, o dorință constantă de a instaura hegemonie asupra regiunii Mării Negre. Istoria ne învață că nesiguranța și tensiunile în această zonă pot avea consecințe devastatoare pentru stabilitatea regională și pentru întreaga Europă. Comunitatea internațională trebuie să acționeze ferm și să se opună agresiunilor Rusiei în regiunea Mării Negre”, a transmis liderul PNL Cluj.

Comenteaza