Europarlamentar din Ungaria, acuzat de spionarea instituţiilor UE pentru Rusia

Europarlamentar din Ungaria, acuzat de spionarea instituţiilor UE pentru Rusia
Un europarlamentar din Ungaria, care este membru al partidului naţionalist de opoziţie Jobbik, este acuzat de spionarea instituţiilor Uniunii Europene în interesul Rusiei, au anunţat miercuri procurorii ungari, relatează agenţiile Reuters şi MTI.

Acuzaţiile împotriva lui Bela Kovacs, care includ utilizarea unor documente private false, rezultă dintr-o anchetă care a început în aprilie 2014, când autorităţile maghiare au raportat pentru prima dată presupuse activităţi de spionaj şi au depus o cerere pentru ridicarea imunităţii sale.

„Acest demers a fost urmat de anunţarea unei suspiciuni rezonabilă potrivit căreia parlamentarul a fost implicat în activităţi de spionaj în favoarea unui stat străin, pentru serviciul său secret", se arată într-un comunicat al procurorilor.

Statul străin în cauză este Rusia, iar Bela Kovacs este acuzat de infracţiuni la adresa statului şi a bugetului de stat, precum şi de trădarea încrederii publice. Totodată, politicianul ar fi provocat daune financiare Uniunii Europene în valoare de 21.076 de euro, au mai precizat procurorii de la Budapesta.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

Comenteaza