Video Eurodeputatul clujean Daniel Buda, despre problema migrației ilegale din UE: „Să acționăm în țările de origine”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, despre problema migrației ilegale din UE: „Să acționăm în țările de origine”

Numărul migranților care au ajuns în Uniunea Europeană din țări precum Libia, Tunisia sau Bangladesh a crescut cu 50% față de anul trecut. Problema este importantă în contextul aderării României la spațiul Schengen, deoarece migrația ilegală este o temă de bază în acest aspect.

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum trebuie gestionată problema migranților la nivelul Uniunii Europene.

„Este o chestiune destul de complicată de gestionat de către Uniunea Europeană. De 7 ani de zile de când sunt în Parlamentul European se tot discută de abordarea acestor chestiuni. Sunt state precum Grecia sau Italia care se află pe ruta aceasta a migranților. Ungaria de asemenea, doar că Viktor Orban este copilul răzvrătit la nivelul UE și nu înțelege să aplice regulamentele europene”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Potrivit liderului PNL Cluj, în cazul acestor migranți sunt două chestiuni: „Vorbim de migranții legali cărora le este greu să le respingi intrarea în UE atât timp cât ei vin pe mare și așa mai departe. De partea cealaltă este migrația ilegală de pe ruta de Balcanii de Vest.

Am cerut ca și mod de acțiune din partea UE să ne concentrăm inclusiv pe identificarea acestor zone de migrație și să acționăm în țările de origine, să creăm acolo prorpiul ecosistem să nu mai fie nevoiți să vină spre Uniunea Europeană.

În aceeași logică avem de-a face cu nevoia unei forțe de muncă calificată, necalificată pe diverse domenii, în interioriul UE. Chiar și președinta Comisiei Europene a spus că nu ne mai putem permite să nu aducem muncitori din afara UE pentru că avem nevoie de forță de muncă. Eu cred că se va ajunge la un numitor comun”, a mai spus Buda.

Comenteaza