Emil Boc dă o palmă conducerii PNL. „E greu să le explici colegilor că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect”

Emil Boc dă o palmă conducerii PNL. „E greu să le explici colegilor că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a reacționat dur referitor la rezultatul negocierilor PNL - USR PLUS - UDMR privind prefecții.

Edilul din Cluj-Napoca, Emil Boc a afirmat, la Digi24, că organizația PNL Cluj a adus „cel mai mare număr de voturi” în „zestrea PNL, dintotdeauna”. „De asemenea, n-am pierdut nicio alegere la nivelul județului Cluj și a primăriei municipiu reședință de județ. E greu să le explici colegilor de partid că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect, în condițiile în care avem un prefect foarte bun care a reușit să mențină sub control pandemia într-un oraș greu. (...) Pe de altă parte, nu sunt absurd și știu că viața de coaliție nu e ușoară. Totuși, criteriile cred eu că n-au fost cele mai potrivite și care să recompenseze performanța politică”, a declarat Boc, potrivit dcnews.ro.

Fostul premier a mai spus: „Și noi, la rândul nostru, trebuie să dăm explicații colegilor de partid care au stat spate în spate cu noi, am câștigat toate alegerile. Suntem și noi întrebați cum este posibil. Și noi o să întrebăm mai sus”, a precizat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost chestionat pe cine va întreba „mai sus” și dacă-i va cere explicații lui Ludovic Orban. Boc a răspuns că este corect să discute „nuanțele” în interiorul partidului. 

„Ca și primar, evident, voi colabora cu orice entitate a statului român, pentru că respectarea legii și a legalității nu se negociază cu nimeni, indiferent că e PNL sau UDMR. Din acest punct de vedere lucrurile să fie foarte clare, să nu punem sub semnul întrebării legea și legalitatea” a explicat edilul din Cluj-Napoca.

Un alt lider important al organizației clujene a PNL, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a avut o reacție vehementă la adresa liderilor Ludovic Orban și Florin Cîțu după ce liberalii clujeni au pierdut funcția de prefect al județului. 

Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Szilárd, din partea UDMR.

Comenteaza