Emil Boc, cotat la 10,9% în preferinţele alegătorilor, într-un sondaj IMAS

 Emil Boc, cotat la 10,9% în preferinţele alegătorilor, într-un sondaj IMAS
Victor Ponta este pe primul loc în intenţiile de vot, în faţa lui Crin Antonescu.

Liderul PSD se situează pentru prima oară în ultimele şase luni pe locul întâi în preferinţele alegătorilor, potrivit ultimului sondaj IMAS, comandat de „Adevărul". Ponta îl depăşeşte cu doar un procent pe Crin Antonescu, care a deţinut primul loc din ianuarie până în iunie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, are, potrivit sondajului, 26,8% aprecieri pozitive la capitolul „Încredere în politicieni" şi este urmat de liderul PNL, Crin Antonescu, cu 25,9 %. Locul trei este ocupat de un alt liberal, fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, cu o cotă de încredere de 17,6%.

Prima parte a clasamentului este completată tot de personalităţi din Opoziţie: Mircea Geoană (PSD) cu 17% şi Teodor Meleşcanu (PNL) cu 14,9%. Poziţiile de la cinci la zece sunt ocupate, cu excepţia lui Corneliu Vadim Tudor, de reprezentanţi ai arcului guvernamental.

Astfel, preşedintele Traian Băsescu şi Theodor Stolojan (PDL) au ambii 11,7%, premierul Emil Boc (PDL) cotat cu 10,9% iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor cu 10,6%. Pe ultimul loc se află vicepremierul Marko Bela (UDMR) cu doar 4,6%.

 

Comenteaza