Eliminarea pensiilor speciale ţine de votul Parlamentului

Eliminarea pensiilor speciale ţine de votul Parlamentului

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că la Minister există mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale. Acestea vor fi puse la dispoziţia grupului de lucru constituit în acest sens la nivelul coaliţiei de guvernare

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul Muncii susţine că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie, de 9.500 de lei.

„Avem şase alte legi speciale, cu excepţia celor ocupaţionale din sectorul de apărare şi ordine publică, unde există inechităţi destul de mari şi aici mi-aş dori să văd acţiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei, în timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 de lei. Dintre aceştia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie”, a declarat sâmbătă Raluca Turcan.

Aceasta a spus că la nivelul coaliţiei s-a constituit un grup de lucru pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Noi vom pune la dipoziţie câteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ţine de votul Parlamentului, pentru că lucrul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară şi mi-aş dori să se întâmple cât mai repede. (...) La nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale şi în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister”, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Raluca Turcan a mai declarat sâmbătă că proiectul care vizează interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public este aproape finalizat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza