News alert Video Dragnea, delir naţionalist de la tribuna Consiliului Național al PSD. S-a răţoit la multinaţionale, Soros, servicii secrete şi statul paralel

Dragnea, delir naţionalist de la tribuna Consiliului Național al PSD. S-a răţoit la multinaţionale, Soros, servicii secrete şi statul paralel
| Foto: realitatea.net

Liviu Dragnea s-a dezlănțuit în şedinţa Consiliului Naţional al PSD împotriva duşmanilor tradiţionali: străinii, multinaţionalele, serviciile şi Soros. A trasat şi câteva misiuni pentru colegi: amnistia și grațierea, dar și depunerea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva președintelui.

"Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conţin prevederi care "nu ne plac". Dar sunt şi în alte ţări."Dar la voi nu merg". Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare. Să blocăm proceduri de numire şi revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR. Să modificăm şi propria Constituţie. Constituţia în 1991, înainte de a fi adoptată a fost avizat de Comisia de la Veneţia, înainte de a intra în UE, în 2003, s-a făcut cu consultanţa partenerilor externi", a declarat Liviu Dragnea,

"Acum se constată că tebuie modificată ca să dăm puteri preşedintelui Iohannis iar când nu mai e, revenim? Sau dăm: Klaus Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm. Despre România se spune că e o ţară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline. O rezoluţie votată, nedreaptă care ne reproşeză lucruri care se întâmplă peste tot", a mai spus Dragnea.

Dragnea, despre Iohannis: "Când a fost la Macron, i-a spus că are vesta galbenă în portbagaj?"

Preşedintele PSD a afirmat că l-a urmărit pe Klaus Iohannis spunând că are vesta galbenă în portbagaj, dar se întreabă dacă i-a spus asta şi preşedintelui francez Emmanuel Macron.

"Jandarmii au acţionat disproporţionat, spune în rezoluţie, împotriva unor protestatari paşnici, care băteau jandarmeriţa, dădeau foc. Ieri, spunea Klaus Iohannis că merge să o încurajeze pe doamna premier din Marea Britanie, că el are vesta galbenă în portbagaj. Când a fost la Macron i-a spus că are vesta galbenă în portbagaj? Sau acolo tace mâlc? Acolo şi la întâlnirile cu ceilalţi lideri europeni. În aceeaşi intervenţie îi încuraja pe alţii să dea jos premierul guvernului ţării lui. Ăsta e Klaus Iohannis. În mod nedrept, cu complicitatea unor europarlamentari români, ţara noastră e ţapul ispăşitori al jocurilor de putere al marilor familii euoropene", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus vineri, la Bruxelles: "Vestele galbene. Avem veste galbene în maşinile noastre, dar le folosim doar în caz de accident. Să sperăm că nu este nevoie". Iohannis a avut recent, la Paris, o întâlnire cu omologul său francez.

"Depuneţi plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis"

Declarațiile controversate au curs în șir din partea lui Liviu Dragnea, care le-a cerut deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcţie a preşedintelui.

”Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naţionale ale unei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache care este prieten la cataramă cu dl Iohannis şi cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după anul nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea la şedinţa CN al PSD.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.

Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Dragnea: Multinaţionalele să plătească taxele în România, nu în paradisurile fiscale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la şedinţa CN al partidului, că este nevoie ca guvernul să le ceară băncilor şi multinaţionalelor din România ca ”din profiturile uriaşe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în parardisuri fiscale”.

”E nevoie de un guvern, de un partid şi de coaliţie care să le spună atât băncilor, cât şi multinaţionalelor din România că şi această ţară are dreptul să ceară ca din profiturile uriaşe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în ţările de origine, pentru că banii îi aici, în România, cu români”, a spus Liviu Dragnea în timpul şedinţei Consiliului Naţional al PSD.

El a dat şi exemple, afirmând că România ”nu e sat fără câini”.

”Dacă tot ţipă că România e o ţară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu îi deranjează nimeni. Şi chiar e bine să vină, ca să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naţionalişti. Dacă vrem să acceptăm nişte farse din partea unor şmecheri... Eu nu sunt de acord cu asta, cu toate riscurile pentru mine. Cum să cred în onestitatea unui mare şlanţ de supermarcketyri că are profit de 0,5%? După aia afli că de exemplu cumpără sticla de suc nu din România cu 0,9 lei, ci dintr-un paradis fiscal cu 2,2 lei şi îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar cumpăra din România profitul s-ar impozita aici. De exemplu, o multinaţională din energie are profit de 0,8 la mie. Deci gândiţi-vă cum se chinuie aceşti oameni. (...) O firmă mare de telefonie - cu epoleţi - afaceri între trei şi patru miliarde. Profitul raportat? Uriaş - 1500 de lei. Domnule, e profit. Eu le spun tututor acestora că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanţeze din nou toate atacurile la adresa mea, a premierului, a guvernului şi a partidului. Noi nu putem sta ca momâile să ne ia alţii resursele”, a mai spus liderul PSD.

Comenteaza