Dragnea, absent la audierea lui Isărescu în Parlament: Mi-a răspuns la scrisoare, dar nu am apucat să citesc

Dragnea, absent la audierea lui Isărescu în Parlament: Mi-a răspuns la scrisoare, dar nu am apucat să citesc

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, că a primit răspuns la scrisoarea transmisă guvernatorului BNR, dar nu a apucat să o citească.

"Am vorbit ieri cu guvernatorul BNR. M-a sunat şi mi-a spus că mi-a trimis răspuns la scrisoare. O să o studiez azi sau mâine, pentru că nu am avut timp şi apoi voi face public şi ce i-am transmis eu, în detaliu. Politica monetară trebuie realizată în urma unui dialog constant cu Parlamentul şi Guvernul. Noi suntem dispuşi să dezbatem motivul pentru care s-a mărit inflaţia şi cum influenţează politica de refinanţare şi ce efecte are asupra activităţii economice în general", a declarat, la Focşani, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă parlamentarii PSD au boicotat audierea lui Mugur Isărescu din Parlament, de joi, Liviu Dragnea a negat, susţinând că poate social democraţii nu au avut încredere în intenţiile conducerii BNR.

"Or fi avut vreun motiv. Ce boicot? Nu boicotăm BNR. O sprijinim de 28 de ani. Înţeleg că e stabilitate, că e acelaşi guvernator, dar aleşii PSD nevăzând răspunsul la scrisoarea şi nu ştiu intenţia BNR de a face parte dintr-un program de sprijin, nu au avut încredere", a mai spus Dragnea.

Guvernatorul BNR a explicat, joi, în Comisia Economică, motivele care au dus la majorarea dobânzii de politică monetară.

"Creşterile lunare ale preţurilor de consum în ultimele luni, concretizate în creşterea ratei inflaţiei relevă şi impact în majorarea costurilor salariale. În acest context şi în lipsa unei reacţii prompte a politicii monetare ar fi existat riscul ca ulterior readucerea indicatorului inflaţiei în intervalul asociat ţintei, urmând să aibe efecte economice şi sociale nocive", a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Comenteaza