Dosarul Dragnea: Sunt dovezi care sugerează colaborări secrete între beneficiari

Dosarul Dragnea: Sunt dovezi care sugerează colaborări secrete între beneficiari
OLAF a depistat, în dosarul deschis pe numele lui Liviu Dragnea, dovezi care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

"Contribuţia Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF) la acest rezultat a fost evidenţiată de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie a explicat că acest dosar este rezultatul a două investigaţii efectuate de OLAF privind proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltarea Regională în scopul construirii de drumuri în România, investigaţii finalizate în mai şi septembrie 2016", se arată într-un comunicat de presă al OLAF, postat pe site-ul instituţiei.

OLAF mai anunţă că a depistat dovezi care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie.

"Unele dintre aceste documente au fost folosite pentru susţinerea dosarului pe care beneficiarul l-a transmis Autorităţii de Management, rezultatul fiind alocarea a 21 de milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene. Investigaţiile OLAF s-au finalizat prin formularea de recomandări financiare adresate Direcţiei Generale pentru Politici Regionale şi Urbane în sensul recuperării în totalitate a sumei de 21 de milioane de euro, precum şi cu recomandări judiciare adresate Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România pentru iniţierea unor acţiuni judiciare în acest caz", potrivit sursei citate.

"Această investigaţie este un exemplu perfect privind cooperarea pozitivă între OLAF şi autorităţi naţionale", a declarat Nicholas Ilett, actualul director OLAF. "OLAF a efectuat investigaţii complete care sperăm că vor avea puternice efecte în sensul descurajării", a adăugat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că respinge categoric toate acuzaţiile aduse de DNA, după ce procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru cinci capete de acuzare în legătură cu un dosar ce vizează Tel Drum. DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

 

Etichete
Comenteaza