Dâncu, prima reacție după ieșirea lui Dragnea din închisoare: „Alţii poate mai visează la revenirea lui în politică”

Dâncu, prima reacție după ieșirea lui Dragnea din închisoare: „Alţii poate mai visează la revenirea lui în politică”
| Foto: playtech.ro

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, spune că se bucură pentru Liviu Dragnea după ce a fost eliberat din închisoare, dar nu crede în revenirea sa în politică.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Senatorul PSD de Cluj a afirmat că nu crede că este o prioritate pentru Liviu Dragnea să facă politică. „Alţii poate mai visează la revenirea lui şi cred că este normal acest lucru, dar în politică este nevoie de două voinţe pentru a face politica adevărată – e dorinţa individuală de a face ceva şi e dorinţa electoratului de a te urma. Nu şi-a exprimat încă voinţa de a face politică, dar dincolo de acestea, eu cred că oricine are dreptul la reabilitare.

Mă bucur pentru Liviu Dragnea şi pentru familia lui. Sper că s-a încheiat pentru el acest calvar. Sper să îşi poată reîncepe viaţa normală. Ştiu bine, pentru că am fost prieten cu el, că aspira tot timpul la revenirea la normalitate. Înţeleg că are şi probleme de sănătate. Sper să îşi revină foarte repede şi apoi va alege singur drumul pe care îl va urma. Deocamdată cred că are dreptul la linişte şi la respectul vieţii private”, a precizat Dâncu, la Digi 24, potrivit news.ro.

Întrebat dacă se va întâlni cu Liviu Dragnea, parlamentarul clujean a răspuns: „Nu m-am întâlnit cu Liviu Dragnea în această perioadă. Declaraţiile lui eu le-am înţeles mai bine decât au vrut să le pună unii reporteri din undă. Există sigur întrebarea aceasta – dacă va mai face politică. Eu nu cred că, în acest moment, asta este o prioritate pentru el. E adevărat el a promovat mulţi oameni în politică. Mulţi l-au părăsit foarte repede, garda lui pretoriană.

Alţii poate mai visează la revenirea lui şi cred că este normal acest lucru, dar în politică este nevoie de două voinţe pentru a face politica adevărată – e dorinţa individuală de a face ceva şi e dorinţa electoratului de a te urma. Nu şi-a exprimat încă voinţa de a face politică, dar dincolo de acestea, eu cred că oricine are dreptul la reabilitare. Dacă justiţia a stabilit că un om şi-a ispăşit pedeapsa şi va trece şi o perioadă în care se reabilitează, fiind lipsit de drepturi civile, eu nu cred că noi suntem deasupra justiţiei şi să stabilim altceva”, a explicat Vasile Dâncu.

Chestionat despre o modificare a statului PSD pentru a îi permite lui Liviu Dragnea să revină ca membru de partid, președintele Consiliului Național al social-democraților a replicat: „Nu cred că trebuie modificat statutul pentru asta. E adevărat, statutul spune că dacă a fost condamnat şi nu este reabilitat, odată cu reabilitarea unui om când devine liber, atunci nu cred că mai există nici în statutul nostru această chestiune.

O să studiem statutul. Nu cred că trebuie schimbat statutul pentru asta pentru că prima dată trebuie să vedem ce îşi doreşte Liviu Dragnea. Şi eu, aşa cum îl cunosc după ani de zile, eu cred că îşi doreşte multă linişte acum. Nu cred că va sări repede în barca politicii. Cred că se bucură de linişte şi familie şi după aceea va vedea el ce va face”, a conchis sociologul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza