Discurs istoric al lui Zelenski în Parlamentul European / Daniel Buda: „O Ucraina victorioasă va face parte din familia noastră Europeană!”

Discurs istoric al lui Zelenski în Parlamentul European / Daniel Buda: „O Ucraina victorioasă va face parte din familia noastră Europeană!”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Un moment istoric a avut loc, joi, în Parlamentul European, unde președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski s-a aflat alături de europarlamentari într-o sesiune extraordinară.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda susține că ucrainenii sunt un exemplu pentru noi și merită să fie parte a Uniunii Europene.

„De aproape un an a început invazia ilegală și brutală a Rusiei. Ucraina rezistă eroic în fața abuzurilor Rusiei! Au dat dovadă în ultimele zile de solidaritate, prin ajutorul acordat Turciei și Siriei în fața tragediei cu care se confruntă. Un popor încercat și-a întins mâna către alt popor aflat la nevoie. Ucrainenii sunt un exemplu pentru noi și merită să facă parte din familia noastră europeană!”, a transmis Daniel Buda.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski a transmis în cadrul discursului de joi:

Mă adresez tuturor oamenilor de pe acest continent: dumneavoastră sunteți imaginea cea mai bună a ce dă lumii Europa, Europa pașnică cu standardele de viață, cu regulile sale de viață, un loc unde fiecare contează, unde legea domnește, unde statele încearcă să fie sociale și societățile deschise.

Mă aflu aici pentru a apăra acest drum spre casă al poporului meu. Toți ucrainenii ne dorim această cale europeană comună. Cineva încearcă să anihileze această dorință printr-un război total. De ce? Pentru că după ce vor distruge Ucraina și modul său de a fi, agresorii vor vrea să distrugă și modul de viață din UE, toate cele 27 de concepții de viață din UE.

Regimul rus nu urăște doar orice idee de justiție socială și de diversitate. Ei investesc în xenofobie și încearcă să normalizeze xenofobia peste tot în Europa. Ei încearcă să se întoarcă la realitatea inumană a anilor 30-40, dar răspunsul nostru, al Europei, la această agresiune nu este nu! Ne apărăm în acest moment de forța cea mai anti-europeană!
Numai o victorie a noastră poate garanta păstrarea valorilor europene! Victoria este obligatorie!

Comenteaza