Deputatul Radu Moisin, după ultimul scandal din Parlament: „Sancțiunile sunt la nivel de grădiniță”

Deputatul Radu Moisin, după ultimul scandal din Parlament: „Sancțiunile sunt la nivel de grădiniță”
| Foto: stirileprotv.ro

Şedinţa Camerei Deputaţilor de luni a fost suspendată după ce liderul AUR, George Simion, i-a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. Cei doi s-au îmbrâncit și și-au aruncat cuvinte grele.

Deputatul PNL Cluj, Radu Moisin, a reacționat pe marginea acestui subiect și susține că agresivitatea nu este compatibilă cu democrația.

Sunt îngrijorat de ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni în plenul Camerei Deputaților, când dl. deputat și ministru Virgil Popescu a fost îmbrâncit de domnul deputat George Simion. Am folosit termenul de îngrijorat pentru că trăim în ultimii 5 ani într-o spirală a agresivității în societate care a culminat cu momentul de ieri.

Agresivitate întreținută de mai mulți lideri politici, de mai multe formațiuni politice. Sancțiunile prevăzute în Regulamentul Camerei Deputaților sunt la nivel de grădiniță ca și blândețe, reprezentând, de fapt, mai multe forme de dojenire. În curând, vor fi propuse modificări serioase astfel încât ordinea să ajungă și în Parlament”, a afirmat parlamentarul clujean.

Deputații au modificat și completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar.

Pe de altă parte însă, transmisiile live din plenul Camerei Deputaţilor vor fi permise, dar numai din perimetrul arondat grupului parlamentar respectiv.

Comenteaza