Deputatul Radu Moisin: „Clujul are nevoie de sisteme antigrindină.” De ce n-a mers sistemul RO-ALERT

Deputatul Radu Moisin: „Clujul are nevoie de sisteme antigrindină.” De ce n-a mers sistemul RO-ALERT

Clujul nu are un sistem împotriva grindinii, iar deputatul liberal, Radu Moisin, susține că a discutat cu autoritățile locale și cu ministrul Agriculturii pentru a găsi soluții în acest sens.

Parlamentarul clujean a mai afirmat că, a discutat, luni dimineață, cu reprezentații Ministerului de Interne, cu referire la faptul că populația Clujului nu a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT de furtuna care a făcut ravagii seara trecută.

Clujul are nevoie de sisteme antigrindină! După potopul de aseară, m-am interesat azi la Prefectura Cluj, ISU Cluj și Ministerul Agriculturii despre protecția antigrindină din județul Cluj. Am descoperit că nu avem un astfel de sistem și am discutat cu colegul meu de la Cluj, domnul ministru Adrian Oros, pentru a găsi soluții în acest sens.

În altă ordine de idei, am discutat dimineață la Ministerul de Interne și am aflat că Departamentul de Situații de Urgență a primit informarea de la Administrația Națională de Meteorologie cu doar 2 minute înainte de producerea evenimentului! Am cerut conducerii Ministerului să discute cu reprezentanții de la ANM pentru a afla de ce nu s-a trimis informarea mai devreme și de ce nu s-a emis cod roșu, care ar fi permis activarea instrumentului de alarmare RO ALERT.

Am prezentat conducerii Ministerului detalii despre dezastrul creat aseară, oferind ca exemplu și cazuri care nu au apărut în presă, precum fabrica Terapia, unde s-au produs pagube de peste 2.000.000 lei în lipsa declanșării unor proceduri de protecție care s-ar fi operat în cazul emiterii unui mesaj RO ALERT de cod roșu!”, a transmis Moisin.

O furtună puternică a lovit Clujul duminică seară. Grindină uriașă a căzut în oraș, iar străzile s-au inundat de cantitatea mare de precipitații.

Deputatul Radu Moisin: „Clujul are nevoie de sisteme antigrindină.” De ce n-a mers sistemul RO-ALERT

Comenteaza