Deputatul Radu Moisin: „Am convins membrii Parlamentului să pună pe primul loc sănătatea românilor”

Deputatul Radu Moisin: „Am convins membrii Parlamentului să pună pe primul loc sănătatea românilor”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a reușit să întoarcă din drum o propunere legislativă a parlamentarilor, care a fost propusă spre respingere. 

Propunerea legislativă ce prevede modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și aviza interzicerea fumatului cu țigări electronice în spații închise cu caracter public a înregistrat 131 de voturi împotriva respingerii, față de 122 pentru respingere, astfel se va întoarce la Comisia pentru sănătate pentru reevaluare.

„Astăzi (marți,- n.red.), am convins membrii Parlamentului să pună pe primul loc sănătatea românilor! În legislatura trecută, toate partidele politice au inițiat o propunere legislativă ce prevede modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Propunerea aviza interzicerea fumatului cu țigări electronice în spații închise cu caracter public.

Deși inițiativa a fost azi propusă spre respingere, am ținut să afirm de la tribuna Parlamentului faptul că la momentul actual există date științifice care arată că și țigările electronice au efecte negative asupra sănătății oamenilor. Atunci când țigara este încălzită la maximum, aburul eliminat, cu nicotină sau fără, conține zeci de substanțe toxice, la care se adaugă disconfortul olfactiv substanțial.

Astfel, inițiativa a înregistrat 122 de voturi pentru respingere, 131 împotriva respingerii și 53 de abțineri, deci propunerea nu a întrunit votul necesar respingerii. Aceasta urmează să se întoarcă la Comisia pentru sănătate și familie pentru reevaluare și sunt convins că membrii acestei comisii vor ține cont de noutățile științifice din ultimii 2 ani”, a transmis parlamentarul clujean, pe rețelele de socializare.

Comenteaza