Deputatul clujean Radu Moisin, eforturi în combaterea organizațiilor mafiote

Deputatul clujean Radu Moisin, eforturi în combaterea organizațiilor mafiote
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Deputatul de Cluj al PNL, Radu Moisin, sprijină Statul în combaterea organizațiilor mafiote despre care spune că trebuie diminuate și anihilate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Într-o postare pe rețelele de socializare, fostul consilier local din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, susține că fenomenul criminalității organizate a evoulat semnificativ în ultimii ani, și în acest sens, a solicitat Ministrului Justiției suplimentarea personalului specializat în tehnologia informației în cadrul structurilor antimafia.

Moisin precizează că, răspunsul primit a fost că există deja un proiect în acest sens, dar Ministerul Finanțelor Publice a dat un aviz negativ. Astfel, parlamentarul clujean a înaintat o întrebare către Ministerul Finanțelor în care solicită informații cu privire la motivele care stau în spatele avizului negativ.

Voi continua eforturile de sprijinire a Statului în combaterea organizațiilor mafiote! Criminalitatea organizată a devenit o realitate de neignorat, cu evoluție semnificativă în ultimii ani. Aceasta trebuie confruntată frontal și cu toate mijloacele până la diminuarea și anihilarea acestui fenomen infracțional.

Conform procedurilor parlamentare, acum ceva timp am solicitat opinia Ministrului Justiției cu privire la suplimentarea personalului specializat în tehnologia informației în cadrul structurilor antimafia.

În răspunsul primit, mi s-a comunicat faptul că Ministerul Justiției a elaborat un „Proiect de Hotărâre privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism", ce are în vedere o majorare a numărului de posturi, după cum urmează: „11 posturi de procuror și 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic și administrativ (35 de posturi de personal auxiliar de specialitate și 5 posturi de funcționari publici), precum și 45 de posturi de specialiști (fostele posturi de specialiști antifraudă).”

Astfel, în cele 35 de posturi de personal auxiliar de specialitate, includ fără echivoc și specialiștii IT. Însă, unul din impedimentele întâmpinate a fost avizul negativ a Ministerului Finanțelor Publice, urmând a solicita informații cu privire la refacerea proiectului.

În acest sens, am înaintat o întrebare către Ministerul Finanțelor Publice în care solicit, în baza procedurilor parlamentare, informații cu privire la motivele care stau în spatele avizului negativ. Voi reveni cu răspunsuri și detalii în ceea ce privește acest subiect”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza