Deputatul AUR de Cluj, la raport. Ce a făcut în primele luni în Parlament

Deputatul AUR de Cluj, la raport. Ce a făcut în primele luni în Parlament

Parlamentarul clujean al Alianței pentru Unirea Românilor, Ilie-Alin Coleșa, și-a prezentat raportul activității sale recente de demnitar.

Deputatul AUR a organizat, miercuri dimineața, o conferință de presă în care a vorbit despre cele mai importante proiecte în care s-a implicat în cele șase luni, adică în perioada ianuarie-iunie 2021. Acesta și-a preluat mandatul în data de 21 decembrie 2021.

„Am fost inițiator principal la o inițiativă legislativă, am scris multe articole sau amendamente pe alte inițiative, dar pe asta am scris-o singur. Pe aceasta am depus-o săptămâna trecută, este vorba despre modificarea și completarea codului fiscal privind unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice, prin încurajarea natalității și a muncii. Pentru a găsi soluții la actuala criză demografică în care ne aflăm, trebuie să găsim soluții simple și eficiente.

Codul fiscal s-ar modifica, astfel încât cei care au copii, persoane în întreținere, să beneficieze de reduceri reale ale impozitului pe salariu. Impozitul pe salariu ar fi invers proporțional cu numărul de copii. Natalitatea și munca ar fi încurajate în acest mod”, a declarat Ilie-Alin Coleșa.

Parlamentarul de Cluj a mai menționat că a avut intervenții și a lucrat pe legea privind condamnarea incitării la ură și discriminare, legea educației sexuale, dar a avut demersuri și în ceea ce privește discriminarea pe bază de vaccinare, ș.a.

De asemenea, Coleșa a ținut să transmită că la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, din Republica Moldova, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va candida ca entitate independentă înregistrată în Rep. Moldova, dar pe aceleași principii și valori ca în România.

Nota 2 pentru Cluj-Napoca

Ilie Alin-Coleșa a mai spus că este nemulțumit de administrația municipiului Cluj-Napoca, și i-ar acorda nota 2 orașului de pe Someș, din punct de vedere funcțional.

„Sunt programator, și în primul rând nu contează înfățișarea, ci contează funcționalitatea. Dacă ne uităm la zonele nou urbanizate din Cluj-Napoca, unde primăria a aprobat PUZ-uri, PUD-uri, etc, vedem o situație a înfundăturilor. Acestea s-au dezvoltat în zona unor străzi deja existente, iar în jurul lor a apărut o rețea de încrengături, de înfundături. Cu tot respectul, i-aș da nota 2 din punct de vedere al funcționalității”, a explicat deputatul clujean.

Comenteaza