Declarațiile liderului PSD Cluj i-au enervat pe liberali. Vicepreședintele PNL: „Parcă l-am auzit revenind pe Dragnea”

Declarațiile liderului PSD Cluj i-au enervat pe liberali. Vicepreședintele PNL: „Parcă l-am auzit revenind pe Dragnea”
| Foto: adevarul.ro

Noi tensiuni au apărut în coaliția de guvernare PSD-PNL. De data aceasta, cel care a provocat gâlceava a fost chiar președintele social-democraților clujeni, senatorul Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional Politic al PSD, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Maramureş, că ceea ce trebuie să facă acum premierul Marcel Ciolacu este să refacă ce au stricat vreo patru premieri înaintea lui şi a precizat că atunci când a venit PSD la putere, a construit modele de dezvoltare, iar când a plecat, toate s-au pierdut.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a reacționat, afirmând că parcă l-a auzit revenind pe Liviu Dragnea, subliniind că ”nu mai ţine guvernarea cu fake-news-ul la purtător şi cu demonizarea ministrului de Finanţe sau a foştilor premieri”. 

„Niciodată metode de tipul «greaua moştenire», sau «noi salvăm naţiunea» nu au fost folosite de lideri autentici în faţa provocărilor reale. Parcă l-am auzit revenind pe Liviu Dragnea. Numai el, singur, îi salva pe toţi românii. Mai lipseşte tabla şi markerul pe care să ne deseneze pesediştii zilnic bunăstarea şi marile rezolvări. Eu sper să revină la o altă atitudine decât asta agresivă, cu jigniri, sau lamentări şi să-şi amintească de buna guvernare”, a declarat Roman, potrivit news.ro.

Fostul ministru al Digitalizării susţine că partenerii de guvernare sunt deranjaţi că liberalii nu sunt huiduiţi pe stardă şi că ”nu ţine retorica autovictimizării în vreme de proteste”.
 
”Înţeleg că îi deranjează foarte tare că liberalii nu sunt huiduiţi pe stradă şi că lumea apreciază ce au construit primarii noştrii, preşedinţii nostri de CJ-uri, miniştrii, parlamentarii şi europarlamentarii noştri. Îi deranjează foarte tare că nu ţine retorica autovictimizării în vreme de proteste, sau a pasării de răspundere. Nu mai ţine guvernarea cu fake-news-ul la purtător şi cu demonizarea ministrului de Finanţe sau a foştilor premieri. Trebuie să mai ai şi soluţii şi viziune”, adăugă Roman.
 
Liberalul spune că PNL aşteaptă ca social-democraţilor ”să le treacă aceste toane” pentru a vorbi despre soluţii pentru români.
 
”Altfel, cei care rămân în retorica grelei moşteniri, ca domnul Vasile Dâncu, demonstrează doar că Noul PSD e Vechiul PSD. Bine, domnul Dâncu, numai nou pesedist nu poate fi numit”, conchide Florin Roman.

Comenteaza