De ce a plecat Anca Ciubăncan de la conducerea PSD Cluj-Napoca: „Din cauza rezultatelor slabe de la alegerile locale, nu listele pentru parlamentare”

De ce a plecat Anca Ciubăncan de la conducerea PSD Cluj-Napoca: „Din cauza rezultatelor slabe de la alegerile locale, nu listele pentru parlamentare”
| Foto: Facebook.com/Anca Ciubancan

Fostul președinte al PSD Cluj-Napoca, Anca Ciubăncan a explicat motivele pentru care a demisionat de la conducerea organizației municipale. 

Actualul consilier local social-democrat a precizat că demisia din funcția de președinte al pesediștilor din Cluj-Napoca nu se referă și nu implică și demisia din calitatea de membru PSD.

„Demisia mea reprezintă o decizie asumată și trebuie înțeleasă în contextul rezultatelor slabe înregistrate de PSD în municipiul Cluj-Napoca la alegerile din 27 septembrie 2020. Nu am avut niciodată intenția și nu am luat niciodată în calcul o eventuală candidatură a subsemnatei la alegerile parlamentare din acest an, pentru că sunt clujeancă și cel mai important lucru pentru mine este să continui proiectul pornit ca și consilier local în favoarea Clujului și mai ales a clujenilor”, a anunțat Anca Ciubăncan.

Fostul președinte PSD Cluj-Napoca susține că și-a dat demisia din două motive principale:

1. Rezultatele obținute la alegerile locale de PSD Cluj-Napoca nu au fost pe măsura așteptărilor și nu ne onorează, fapt pentru care am înțeles să-mi asum acest eșec;

2. Mi-am asumat încă de la alegerile interne din ianuarie 2020, atunci când am fost aleasă președinte, să joc cu mandatul pe masă și m-am angajat că îmi voi depune mandatul dacă rezultatele de la alegerile locale nu vor fi pe măsura așteptărilor, astfel încât să se reorganizeze alegeri locale în vederea consolidării echipei și pentru a-i valoriza suplimentar pe cei care au muncit în campanie alături de echipa PSD Cluj-Napoca.

Ciubăncan a mai precizat că rămâne în structura organizației PSD și consideră demisia ca un act asumat, consimțit și unilateral, în concluzie fiind o decizie personală.

Consilierul local PSD a ținut să lămurească și zvonurile cu privire la intenția sa de a se afla pe listele social-democraților clujeni la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Aspectele vehiculate cu privire la existența unor disensiuni interne legate de modificarea listelor pentru alegerile parlamentare sunt pure speculații, deoarece în virtutea rezultatelor slabe pe municipiu la alegerile locale, pretenția la obținerea unui loc în parlament ar fi nejustificată, dar nu a reprezentat nici anterior pentru mine o prioritate.

Menționez că, dacă îmi doream să fiu pe acele liste, ca și președinte al PSD Cluj-Napoca ar fi fost posibil, la fel cum sunt președinții altor municipii ale județului Cluj. Așa cum am specificat anterior, datorită faptului că am avut niște rezultate care nu ne-au onorat ca și organizație, am considerat că nici nu trebuie să fac parte din acele liste”, a afirmat Anca Ciubăncan.

Aceasta a adăugat că decizia demisiei a fost luată cu aproximativ o lună în urmă și a considerat că acum este momentul să fac loc unei noi echipe. 

„În acest moment, m-am implicat foarte serios în comisiile din care fac parte la nivelul Consiliului Local Cluj-Napoca, care sunt si cele mai grele comisii: Comisia de Urbanism, Comisia de Buget-Finanțe și Comisia de Fonduri Europene. Am rămas în continuare om al echipei și voi fi mai departe, pentru că, în esență sunt și voi rămâne o social-democrată”, a conchis Anca Ciubăncan.

Noul președinte al organizației municipale PSD Cluj-Napoca este Ovidiu Secară.

Comenteaza