Daniel Buda îi cere demisia ministrului Agriculturii: " Daea nu înţelege cu adevărat nevoile reale ale fermierilor din România"

Daniel Buda îi cere demisia ministrului Agriculturii: " Daea nu înţelege cu adevărat nevoile reale ale fermierilor din România"
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

"Petre Daea trebuie să plece din fruntea ministerului agriculturii. Acesta a rămas din nou repetent când este vorba despre apărarea interesului fermierilor!", a declarat europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

"Din păcate, istoria se repetă atunci când vorbim despre drepturile care li se cuvin fermierilor din rezerva de criză, pusă la dispoziţie de Comisia Europeană, în valoare de 444 milioane de euro. În 2017, Ministerul Agriculturii a uitat să trimită la timp documentele necesare pentru obţinerea acestor fonduri şi, din păcate, acelaşi lucru l-a făcut şi anul acesta. Potrivit Regulamentului Nr. 1306/2013, publicat de Comisia Europeană prin care se pune în aplicare rambursarea creditelor reportate din exerciţiul financiar 2018, România este din nou statul membru care ar fi putut beneficia de aceşti bani însă, "graţie" incompetenţei ministrului Agriculturii, fondurile riscă să se piardă sau să întârzie nepermis de mult", a precizat europarlamentarul, într-un comunicat de presă trimis redacţiei Ziua de Cluj.

"Această situaţie demonstrează încă o dată că ministrul Daea nu înţelege cu adevărat nevoile reale ale fermierilor din România mulţumindu-se, aşa cum am mai spus, să cutreiere iarmaroacele şi oboarele, lăcrimând de grija fermierilor, împăunându-se cu efectuarea plăţilor directe, de parcă nu asta i-ar intra în fişa postului. Oricum, incompetenţa acestuia a fost demonstrată, din păcate recent, prin modul dezastruos în care a gestionat Pesta Porcină, dorindu-şi parcă să înroşească harta României cu culoarea partidului său. Fermierii români sunt din nou umiliţi de incompetenţa guvernanţilor, fiind scoşi în afara jocului de cel care, în mod normal, ar trebui să le reprezinte interesele", susţine Daniel Buda.

"Petre Daea este incapabil să înţeleagă că resursele financiare trebuie să vină la timp pentru a putea aplica tehnologiile la timp, fie că vorbim de însămânţare sau fertilizare. Noţiuni care par a-i fi străine domnului ministru. În aceste condiţii, apreciez că se impune de îndată demiterea acestuia din fruntea Ministerului Agriculturii", a solicitat preşedintele PNL Cluj.

Comenteaza