Cum îşi protejează UDMR "cocalarii". Consilierul care a jignit o clujeancă nu a fost exclus din partid. Ba din contră...

Cum îşi protejează UDMR
Se ştie că UDMR este un partid care ştie să îşi protejeze foarte bine penalii. La Cluj, Uniunea s-a îngrijit ca cei care au supt din banul public, dar şi cei care au măsluit retrocedări, să nu păţească nimic. Mai nou, imunitatea UDMR a fost extinsă şi asupra celor cu comportament de cocalar, aşa cum veţi vedea în cele ce urmează.

Pentru început, puţină aducere-aminte: În luna iulie, o poză cu un personaj în bermude şi tricou colorat, stând mândru în faţa Mercedesului său "ultimul tip", parcat ilegal pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, postată de o clujeancă pe pagina de Facebook "Ai parcat ca un bou", devenea virală pe internet:

Personajul, pe numele său Szekely Istvan, s-a dovedit a fi consilier local UDMR în comuna Floreşti. Pe lângă modul în care şi-a parcat maşina, acesta a şocat opinia publică prin reacţia la adresa tinerei care l-a pozat şi, mai apoi, l-a făcut "celebru" pe reţelele sociale:

"Eu: De ce ați parcat pe pista de bicicliști?
CJ-60-SZI: Ce-ți trebe, tu? Hai, dispari! Mișcă-te! Eşti o proastă! Eşti o proastă!"

... a relatat tânăra dialogul cu posesorul limuzinei CJ-60-SZI, parcată ilegal pe banda destinată bicicletelor.

În urma presiunii publice, şeful său de partid, Csoma Botond, mima un exerciţiu de corectitudine şi anunţa că „UDMR Cluj a decis să-i retragă sprijinul politic lui Szekely Istvan. În termen de 15 zile el poate face apel la această decizie la Consiliul Naţional Permanent al UDMR. Dacă şi acolo îi va fi menţinută sancţiunea, îşi va pierde mandatul de consilier local".

Au trecut aproape trei luni de la acel moment, aşa că am vrut să aflăm ce s-a ales de cel care a devenit cunoscut drept "consilierul cocalar". L-am întrebat pe preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, dacă agresivul consilier mai este membru al partidului. Surpriză: Răspunsul a fost "Da".

„După ce noi l-am exclus, el a contestat sancţiunea la Consiliul Naţional Permanent al UDMR, care i-a dat dreptate pe chestiuni de procedură. El a reclamat faptul că, atunci când s-a luat decizia excluderii, n-a fost de faţă, fiind plecat din ţară. Aşa că l-am chemat, am vorbit cu el şi ne-a spus că n-a parcat în acel loc decât un minut, două, până s-a eliberat un loc de parcare regulamentar şi ne-a adus ca dovadă şi un tichet de parcare pentru trei ore. De asemenea a negat că ar fi folosit un limbaj injurios la adresa persoanei care l-a fotografiat", ne-a declarat Csoma Botond.

Liderul UDMR Cluj şi-a continuat pledoaria în sprijinul consilierului agresiv, dezvăluind că l-a sfătuit pe Istvan Szekely SĂ O DEA ÎN JUDECATĂ pe tânăra care a făcut public comprtamentul grobian al acestuia.

"Noi n-am văzut vreo înregistrare video, doar poze, şi nici nu suntem organ de anchetă, aş că i-am cerut să-şi dovedească nevinovăţia în instanţă. I-am dat termen o lună să deschidă un proces civil împotriva persoanei care îl acuză că a agresat-o verbal. Dacă, în termen de o lună, nu face acest lucru, vom lua din nou decizia de excludere a lui din partid. Până atunci, într-adevăr, îşi va păstra şi mandatul de consilier local în Floreşti", a explicat Csoma.

Comenteaza