Cum ar putea fi dărâmat Guvernul Boc de doi clujeni

Cum ar putea fi dărâmat Guvernul Boc de doi clujeni
Un deputat şi un senator de Cluj sunt pe cale să îl răstoarne de la putere pe Emil Boc.

Coaliţia PDL-UDMR-UNPR ar putea fi ruptă de clujeni. Deputatul Mircia Giurgiu (încă în PDL, dar propus spre excludere) a obţinut trecerea tacită prin Camera Deputaţilor a proiectului de modificare a Legii Educaţiei, conform căruia istoria şi geografia ar urma să fie predate exclusiv în limba română.

Proiectul a ajuns la Senat, unde deocamdată puterea deţine majoritatea, cu două voturi în plus faţă de Opoziţie. Eventuala plecare din PDL a senatorului de Cluj Şerban Rădulescu, anunţată de sursele ZIUA de CLUJ, ar pune Puterea în imposibilitatea de a-şi trece propriile proiecte de acte normative. În aceste condiţii proiectul de modificare a Legii Educaţiei ar putea trece de Senat în forma propusă de iniţiator, Mircia Giurgiu, ceea ce ar putea duce, conform liderilor comunităţii maghiare, la ieşirea UDMR de la guvernare.

O probabilă ieşire a UDMR din actul guvernamental ar putea duce, foarte uşor, la căderea Cabinetului Boc, la prima moţiune de cenzură ori la o angajare a răspunderii guvernamentale.

În acest mod, guvernul ar putea fi dărâmat de doi clujeni care au candidat la alegerile parlamentare cu binecuvântarea actualului premier.

Comenteaza