Cu ochii pe Jobbik VIDEO

Cu ochii pe Jobbik VIDEO
Prezenţa la Cluj a partidului extremist maghiar Jobbik nu este privită cu ochi buni de parlamentarii USL. Senatorul Alexandru Cordoş spune că este "o chestiune uşor provocatoare", în timp ce deputatul Radu Zlati îndeamnă maghiarii din Ardeal să nu dea curs apelurilor acestei formaţiuni politice din Ungaria.

Reprezentanţi ai partidului extremist maghiar Jobbik au anunţat zilele trecute înfiinţarea unei filiare la Cluj. Parlamentarii USL spun că vor fi atenţi la activitatea filialei.

"Mi se pare o chestiune usor provocatoare de aceea noi USL vom fi atenti la activitatea acestei filiale a acestui partid in aceasta zona sensibila la aceste lucruri", a spus Alexandru Cordos, senator PSD.

"Sunt convins ca chiar daca o astfel de filiala ar aparea concetatenii nostri maghiari nu vor da curs apelurilor pe care aceasta formatiune le face din cand in cand apropo de soarta ardealului", a declarat Radu Zlati.

Liderul filialei Jobbik a declarat pentru Mediafax că vrea să comunice în Unagaria problemele maghiarilor din Ardeal.

VOR SĂ COMUNICE PROBLEMELE MAGHIARILOR DIN ARDEAL DE CITIT
SURSA MEDIAFAX

"Înfiinţarea filialei la Cluj a fost necesară pentru că organizaţiile maghiare din Transilvania nu comunică problemele maghiarimii din Ardeal cum ar trebui către partidele maghiare din România şi Ungaria şi vrem să schimbăm această situaţie", a spus Erdely Bela, liderul filialei Jobbik Cluj.

Preşedinele PPMT, Toro Tibor, susţine că Jobbik are o susţinere slabă în zonă.

"Nu este ceva iesit din comun ca jobbik vine aici si incearca sa faca propaganda de partid. probabil vor strange cat de cat. Dupa masuratorile noastre sprijinul lui jobbik este de ordinul a catorva sutimi", a declarat Toro Tibor.

Liderul Jobbik Cluj, Erdely Bela, nu a putut fi contactat.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Etichete
Comenteaza