Congresul PPE | Rareș Bogdan anunță negocieri dure cu Austria pentru aderarea României la Schengen: „Au aruncat deja buzduganul”

Congresul PPE | Rareș Bogdan anunță negocieri dure cu Austria pentru aderarea României la Schengen: „Au aruncat deja buzduganul”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Europarlamentarul liberal spune că delegația Austriei a ”aruncat deja buzduganul” prin faptul că membrii partidului cancelarului Karl Nehammer nu ar vrea să semneze programul electoral al Partidului Popular European prin care se propune integrarea totală a României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Într-un interviu acordat Euronews România, prim-vicepreședintele PNL susține că vor exista negocieri dure în această noapte deoarece liderii PPE nu vor ceda în fața Austriei.

Rareș Bogdan a explicat că liderii PNL au reușit să negocieze subiectul aderării depline a României și Bulgariei în spațiul Schengen ca angajament în manifestul electoral al PPE.

Am reușit să negociem introducerea în cadrul rezoluției a unui paragraf special legat de prioritatea noii Comisii Europene pentru intrarea României și Bulgariei deplin în spațiul Schengen, cu zona terestră și feroviară. Sigur că am urmărit cu atenție și așteptam să vedem modul în care votează Austria. Vedem o poziționare a Austriei (...) Vedem deja aruncarea buzduganului către partea tehnică a congresului, în încercarea de a negocia acest paragraf, adăugând și chestiunea armelor nucleare și a energiei nucleare. Sunt doar perdele de fum”, a afirmat Rareș Bogdan, potrivit euronews.ro.

Liberalul a mai precizat că „noi nu vom scoate din cadrul rezoluției de la București subiectul Schengen, pentru că este o cerință a cetățenilor României, nu al PNL sau al PPE”. Mai multe detalii AICI.

Congresul PPE: Rareș Bogdan anunță negocieri dure cu Austria pentru aderarea României la Schengen: „Au aruncat deja buzduganul”

Comenteaza